Crna kronika

22-godišnjak dobio najveću novčanu kaznu ovog vikenda

02-05-2022 • 10:11
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske - rezultati pojačanih mjera u prometu.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 76 prekršaja, od čega ističemo po 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog i  vožnje pod utjecajem alkohola i 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  subotu 30. travnja 2022. oko 2.20 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske gdje su policijski službenici  prilikom nadzora prometa zaustavili motocikl marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez kacige, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnjak. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 22 tisuće kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.