Crna kronika

18-godišnjak dolijao policiji za krađu

23-11-2022 • 09:00
Rva
18-godišnjak dolijao policiji za krađu.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Daruvara kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Naime, osumnjičeni je u razdoblju od 27. do 30. svibnja 2022. u mjestu Veliki Banovac, provalio u dvorišni objekt i otuđio bakreni kotao za rakiju u vlasništvu 80-godišnjakinje.

Također je utvrđeno da je počinio i tri kaznena djela krađe. 18-godišnjak je u razdoblju 9./10. lipnja 2022. u Pakracu u Ulici Krndija, ispred trgovine otuđio bicikl marke „Cube“ u vlasništvu 31-godišnjaka. Nadalje, u razdoblju od 23. do 25. rujna 2022. u mjestu Šeovica je iz nezaključanog metalnog kontejnera otuđio motornu pilu u vlasništvu 55-godišnjakinje.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 18-godišnjak zajedno s 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Daruvara u razdoblju od 1. svibnja do 1. listopada 2022. u Pakracu u Ulici Krndija, iz radionice koja se duže vrijeme ne koristi otuđio alat u vlasništvu 46-godišnjakinje i 47-godišnjaka. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

U pretrazi pronađena marihuana i eksplozivna sredstva

U utorak 22. studenoga 2022. policijski službenici su temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj boravi 29-godišnjak te pronašli marihuanu, sjemenke konoplje, protuavionski pancirno zapaljivi metak, tromblonsku minu i 57 komada streljiva.

Protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Omalovažavala i vrijeđala policijskog službenika

U utorak 22. studenoga 2022. oko 10 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske u prostorijama policijske postaje, 54-godišnjakinja je omalovažavala i vrijeđala policijskog službenika.

Protiv 54-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.