Gospodarstvo

Usprkos pandemiji rekordan broj izlagača na AgroTouru Slavonija 2021

18-09-2021 • 00:00
Rva

Lijepo vrijeme nagradilo je danas veliki trud organizatora šestog po redu AgroToura Slavonija 2021, sajma poljoprivrede i seoskog turizma

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Lijepo vrijeme nagradilo je danas veliki trud organizatora šestog po redu AgroToura Slavonija 2021, sajma poljoprivrede i seoskog turizma

Lijepo vrijeme nagradilo je danas veliki trud organizatora šestog po redu AgroToura Slavonija 2021, sajma poljoprivrede i seoskog turizma. Usprkos pandemiji i svim poteškoćama, ove godine okupio se najveći broj izlagača do sada, njih četrdesetak iz cijele Slavonije, koji su posjetiteljima ponudili mliječne proizvode, med, pekmeze, zimnice, suhomesnate proizvode i druge različite rukotvorine.

Organizator sajma je Poljoprivredna TV, čiji je vlasnik Thomas Heinz Pandžić izrazio veliko zadovoljstvo što su uspjeli organizirati sajam šestu godinu zaredom.

– To mi daje poticaj da nastavimo i dalje istim tempom, da dogodine bude još više izlagača i da ti izlagači budu zadovoljni što su došli, da nauče nešto novi, jer sajam nije samo prodajnog i izložbenog karaktera, nego organiziramo i predavanja. – rekao je Pandžić.

A ove godina za posjetitelje i sve zainteresirane u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi organizirano je predavanje na temu „Bolji prinosi uz uporabu organskih gnojiva“ Milice Sekulić, stručne savjetnice – agronoma tvrtke Unichem Agro d.o.o..

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić čestitao je Poljoprivrednoj TV na organizaciji.

–  Ovo je prilika za predstavljanje proizvoda i onoga što radite, a svima nama je prilika da upoznamo vaše proizvode i da promoviramo naše domaće. Trebamo malo više uložiti u promociju i predstavljanje onoga što vi radite, da bi dobili konačni rezultat, a to je da kupujemo domaće i kvalitetno. – smatra gradonačelnik.

I požeško-slavonska županica Antonija Jozić je zahvalila Poljoprivrednoj TV na organizaciji ove prekrasne manifestacije, na kojoj se prezentira bogatstvo Požeško-slavonske županije i cijele Slavonije.

– Prigoda je ovo da se pokaže kultura, tradicija i baština Požeško-slavonske županije. Podržavamo ovakve manifestacije, a pozivamo i građane da podrže domaće, jer u Slavoniji žive, rade i zapošljavanju vrijedni poljoprivredni proizvođači, i u tom ih trebamo podržati. – izjavila je županica.

Voditelj Centra za tlo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) Hrvoje Hefer ističe da je agencija bliska poljoprivrednicima, podsjetivši kako je u svibnju ove godine u Kutjevu otvoren laboratorij za senzorna ispitivanja vina.

– U ovom kraju se 464 poljoprivrednika bavi proizvodnjom grožđa ili vina, a 15% vina koje se stavlja na tržište Republike Hrvatske proizvodi se ovdje. Podržavamo sve manifestacije koje promoviraju domaće poljoprivredne proizvode. Možda ne možemo količinom doprijeti na tržište, no kvalitetom to svakako možemo. – dodao je Hefer.

AgroTour Slavonija privukao je i brojna kulturno-umjetnička društva, koja su dodatno zaokružila slavonsku priču, dok su goste na pomno uređenoj pozornici zabavljali tamburaši izvedbama tradicionalnih slavonskih pjesama.

Ocjenjivačka komisija odabrat će tri najbolje uređena štanda, koje će nagraditi generalni pokrovitelj sajma Alles Elektrocentar i sponzor Kutjevo d.d.. Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Alles Elektrocentar, Zlatni Lug, Hrvatska gospodarska komora Požega, Požeško-slavonska županija, Grad Požega, TZ Grada Požege, TZ Požeško-Slavonske županije, Komunalac d.o.o., Einhell, Kutjevo d.d., Zagrebačka banka, TZ Zlatni Papuk, Park prirode Papuk, Oroz PHARM d.o.o, Unichem Agro d.o.o.,Morpho Agro d.o.o., Prvo hrvatsko pivo d.o.o. te Grbić d.o.o.

Među medijskim pokroviteljima sajma je i Radio Vallis Aurea.