Gospodarstvo

Prisutno blago zamućenje vode na području Požeštine

07-12-2021 • 13:08
Rva
Zbog velikih količina padalina u proteklom periodu na cijelom području Požeštine došlo je do zamućenja izvorišta Veličanka.

Zbog velikih količina padalina u proteklom periodu na cijelom području Požeštine došlo je do zamućenja izvorišta Veličanka.

U dijelu sustava vodoopskrbe na području “Sajmišta” i “Ciglane” u Požegi je prisutno blago zamućenje. Zamućenje izvorišta Veličanka se poklopilo sa završetkom radova u okviru projekta Aglomeracije Požega na zoniranju sustava vodoopskrbe na cijelom području Požeštine. Novi sustav nadzora i regulacije protoka i tlakova će omogućiti preciznije praćenje stanja  u pojedinim zonama vodoopskrbe, a time i na smanjnje curenja vode na vodovodnoj mreži.

Neki potrošači će primjetiti smanjenje tlaka što je i bila intencija, a u cilju smanjenja gubitaka u vodovodnoj mreži, ali i kod potrošača. U okviru nove regulacije i promjene smjera tečenja vode moguće su i pojave tzv.  “zraka” u vodi. Ne radi se o kloru već o otopljenom zraku koji se za nekoliko sekundi oslobodi iz vode.

S obzirom na novouspotavljene zone vodoopskrbe i promijenjen smjer strujanja vode u cijevima, moguće su pojave mutnoće. Djelatnici Odjela vodoopskrbe obavljaju dodatne laboratorijske analize i  ispiranja cjevovoda.

Molimo građane, da ukoliko primjete zamućenje vode da vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja, a o pojavi mogu nazvati na dežurnu službu na tel. 312-481.

Tekija d.o.o.