Gospodarstvo

Okusi sreće by Pavica – sjećanje na sretno Šokačko djetinjstvo

15-11-2021 • 07:19
Slavenko Čuljak
Sa zanimanjem su posjetitelji manifestacije „Okusi jeseni“ u Požegi promatrali ovaj pomno uređeni štand.

Sa zanimanjem su posjetitelji manifestacije „Okusi jeseni“ u Požegi promatrali ovaj pomno uređeni štand.

Prije dvije godine Pavicu je sjećanje na sretno djetinjstvo i puninu okusa bakinih domaćih čajeva te mirisnih sušenih jabuka potaknulo da svoj hobi i ljubav vrati u sadašnje vrijeme. Na svom seoskom imanju uzgaja voće starih sorti, povrće i ljekovito bilje, koje bere i suši.

„Oduvijek me zanimala priroda, zdrava hrana, tradicija i sjećanje na djetinjstvo, na te mirise i okuse poput bakinih sušenih jabuka i aromatičnih čajeva“, priča nam sa sjetom, ali i osmijehom.

Svoju ljubav pretvorila je u brend Okusi sreće by Pavica te danas proizvodi i pakira sušeno bilje u ekovrećice i šlingano platno od domaćeg tkala lana i konoplje, specifičnog za Šokadiju.

Na štandu su se mogle vidjeti i ručno rađene torbe Srećica, za koju je dobila i zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu inovativnosti u Zagrebu.

Napominje da su svi prehrambeni proizvodi potpuno domaći, netretirani sredstvima za zaštitu, bez dodatnog šećera i aditiva dok za torbe i cekere upotrebljava samo ekološki prihvatljive materijale poput lana, konoplje i rogoza

„Ljudi se dive ovim proizvodima, jer im budim sjećanja i mamim osmijehe na lica“, kazala nam je na kraju vedra Pavica.