Gospodarstvo

Na kućne adrese korisnika stižu žuti spremnici za plastiku

18-10-2021 • 00:00
Rva

Spremnike za odvojeno sakupljanje plastike najprije će dobiti korisnici na području MO Orljava, odnosno Sajmišta te nakon toga i korisnici u ostalim dijelovima grada i prigradskih naselja

Spremnike za odvojeno sakupljanje plastike najprije će dobiti korisnici na području MO Orljava, odnosno Sajmišta te nakon toga i korisnici u ostalim dijelovima grada i prigradskih naselja

Iz Komunalca Požega d.o.o. obavještavaju korisnike da je krenula podjela žutih spremnika za odvojeno sakupljanje plastike korisnicima javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada na području grada Požege.

Spremnike za odvojeno sakupljanje plastike najprije će dobiti korisnici na području MO Orljava, odnosno Sajmišta te nakon toga i korisnici u ostalim dijelovima grada i prigradskih naselja.

Prilikom dostave žutog spremnika potrebno je potpisati Zapisnik o preuzimanju, a svaki će spremnik biti barkodiran kako bi se znalo kojem je korisniku dodijeljen. U slučaju da korisnik nije u trenutku dovoza spremnika kod kuće, u poštanskom sandučiću ili dostavljenom spremniku će mu biti ostavljen Zapisnik o preuzimanju koji je potrebno popuniti i u roku 15 dana od dana zaprimanja vratiti u Komunalac Požega d.o.o., Vukovarska 8 ili poslati e-mailom na reklamacije@komunalac-pozega.hr. Ako korisnik u navedenom roku ne dostavi popunjenu Zapisnik, smatrat će se da je Zapisnik potpisan.

Iz Komunalca napominju da će korisnici, ako im zapremnina spremnika nije dovoljna za sakupljene količine plastičnog otpada, i nadalje moći na blagajni Komunalca kupiti dodatne vrećice za odvajanje plastike.

Odvoz i zbrinjavanje reciklabilnog otpada (papir, staklo, plastika) je BESPLATAN.

Odvajanjem reciklabilnog otpada iz miješanog komunalnog otpada, koji je zakonska obveza svakog korisnika, smanjujete količinu otpada u zelenim spremnicima za miješani komunalni otpad, a time i broj odvoza čime možete utjecati na visinu Vašeg računa za zbrinjavanje otpada.

– Komunalac Požega d.o.o. u postupku je nabave komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike. Do isporuke vozila i izrade plana odvoza, molimo Vas da i nadalje plastiku odvajate u žute vreće koje ste dobili na svoju kućnu adresu. O početku odvoza plastične ambalaže iz žutih spremnika, koji se očekuje početkom 2022. godine, bit ćete pravovremeno obaviješteni. – poručuju iz požeškog Komunalca.