Slastičarska radionica Juraja Klepića, kreatora Dubai fritula, za studente u Požegi

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi tijekom dana održava slastičarsku radionicu Juraja Klepićaza za studente Enogastronomije i Turizma u restoranu i kuhinji Studentskog doma dr. Franjo Tuđman.
Juraj Klepić dolazi iz Rešetara kod Nove Gradiške, a s 14 godina odlazi u Zagreb u slastičarsku školu. Put ga je na početku karijere odveo u slastičarnicu Mak na Konac poznate slastičarke Petre Jelinić. Nakon toga, stjecao je iskustvo u restoranima Mundoaka i Time, da bi u poznatoj slastičarnici Jolie Petit vlasnice Ljupke Gojić Mikić sa samo 23 godine postao Pastry Chef, a danas je voditelj odjela mono kolača u lancu Torterie Macaron.
Juraj je do sada osmislio 40-ak vlastitih kolača, a uz to se na posljednjem Adventu okušao i sa “street food” festivalskim konceptom s kućicom “Gdje je Jura?” gdje je nastupio s vlastitom Dubai čokoladom kao prvi u Hrvatskoj od čega su proizašle i medijski poznate Dubai Fritule koje su bile u ponudi.
Studentima u Požegi održat će prezentaciju rada s čokoladom te izrade čokolade, a izradit će naravno i popularnu Dubai čokoladu. Uz to, pokazat će tehnike rada za visoko slastičarstvo po uzoru na najpoznatije francuske slastičare te će za primjer izraditi i jedan od monoporcijskih kolača koje je kreirao tijekom dosadašnje karijere.











