Gospodarstvo

Županica proglasila prirodnu nepogodu za područje Grada Kutjeva i Općine Kaptol

05-06-2024 • 13:09
Rva
Rok za prijavu štete je osam dana od dana donošenja odluke te se podnosi gradskom/općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Nakon tuče i obilne kiše praćene snažnim vjetrom koji su uzrokovali veliku materijalnu štetu, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić Odlukom je proglasila prirodnu nepogodu za područje Grada Kutjeva (k.o. Vetovo i k.o. Lukač) i Općine Kaptol.

Rok za prijavu štete je osam dana od dana donošenja odluke te se podnosi gradskom/općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Odluka je dostupna ovdje.

Iz Grada Kutjeva su pozvali sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu na području Grada Kutjeva (k.o. Vetovo i k.o. Lukač) da istu prijave na obrascu iz priloga u roku od osam dana od dana donošenja Odluke, odnosno do 13. lipnja 2024. godine. Štetu je potrebno prijaviti gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, odnosno u Pisarnici Grada Kutjeva, Trg graševine 1, Kutjevo ili na e-mail:
Uz Obrazac PN se prilaže:
Izjava za poljoprivredu
Zahtjev za potporu za 2024. godinu (OPG i pravne osobe) ili
Posjedovni list (fizičke osobe koje nemaju registriran OPG).
Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda potom će u roku od 50 dana od donošenja Odluke dati konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku te isto prijaviti Županijskom povjerenstvu, koje će potom konačnu procjenu štete dostaviti Državnom povjerenstvu.
Odluka o proglašenju prirodne nepogode
PN Obrazac – šteta 2024.
Obrazac – izjava za poljoprivredu