Sport

Živo i aktivno je ovih dana u Teniskom klubu Požega

20-05-2024 • 07:28
Rva
Teniski klub Požega je bio domaćin i organizator ovogodišnjeg Kinder joy of movement turnira do 12 godina uz odličnu organizaciju i mnogo lijepih uspomena za sve sudionike.

Teniski klub Požega je bio domaćin i organizator ovogodišnjeg Kinder joy of movement turnira do 12 godina uz odličnu organizaciju i mnogo lijepih uspomena za sve sudionike. Pobjednici su bili Lucian Pupovac (Kastav), koji je u finalu sa 4:1, 4:0 svladao Kaju Željkovića (Dalmacijacement), te Marta Barišić (Ponikve), koja je u završnom susretu s 4:0, 4:0 bila bolja od Ire Pupovac (Kastav), te su izborili i svjetsku završnicu natjecanja koje se održava 28.-30.10. u Rafa Nadal Academy na Mallorci.

Nagradu za fair play je dobila domaća tenisačica Paula Petričević, a od predstavnika TK Požega su nastupili još Una Bešlić (1/2 finale), Olga Iva Brkljač (pobjednica bonus turnira), Marko Mlakar (1/2 bonus turnir), Matej Jakovljević (1/2 glavni turnir) i Andrija Štancl (finale bonus turnir).

Natjecatelji TK Požege su nastupili su isto tako nedavno na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina u Đakovu. Kao najbrojniji klub u pojedinačnoj konkurenciji je nastupilo 8 natjecatelja. Od sedam predstavnika u kvalifikacijama, Paula Petričević, Una Bešlić i Emanuel Kosina su došli do drugog kola kvalifikacija, a najveći uspjeh je postigla Lucija Grbeš ulaskom među 16 najboljih natjecateljica u Hrvatskoj.