Sport

Zimska 3×3 liga Pakrac: “Siguran sam da smo najstariji na tribinama, zajedno imamo skoro 155 godina”

18-01-2024 • 07:31
Rva
Pakrac se može pohvaliti da je među rijetkim gradovima koji imaju zimsko izdanje 3x3 lige, usprkos činjenici da ni Pakrac ni Lipik nemaju svoj košarkaški klub. Završnica se igra ove nedjelje!

Zimska 3×3 liga Pakrac doživjela je svoje prvo izdanje u kojemu sudjeluje 12 ekipa iz Lipika, Pakraca i Daruvara. Ekipe se polako približavaju samoj završnici koja će biti odigrana u nedjelju, 21. siječnja u pakračkoj Gradskoj sportskoj dvorani. Nedjeljnom play off-u u kojem će zaigrati osam najboljih ekipa prethodit će subotnje utakmice preostalih kola razigravanja iako je već sada poznato svih osam četvrtfinalista. Ostaje tek vidjeti tko će na kraju zauzeti koju poziciju.

Ono što je sigurno je da će s pozicije broj jedan krenuti pakračka ekipa “High 5” koja je do sada jedina neporažena s s obzirom na to da su u 20 odigranih utakmica upisali isto toliko uglavnom uvjerljivih pobjeda. Gabrijel Kajzogaj, Luka Plaščar, Karlo Tomić Bobaš i Borna Strmota su se tako definitivno prometnuli u glavne favorite za osvajanje naslova prvaka lige. 

“Kad smo čuli da će biti organizirana 3×3 liga preko zime bili smo jako iznenađeni i zadovoljni jer zimi baš jako fali košarke. Drago nam je što se organizatorima dalo izdvojiti svoje slobodno vrijeme za nas sve da malo igramo basketa. Vjerujem da je 3×3 zimska liga odlična ideja i da bi definitivno trebalo nastaviti s njom jer 3×3 košarka sve više i više privlači ljude i to se vidi po broju ekipa. Mi iz ekipe “High 5″ zahvalni smo na ovom iskustvu i nadamo se da će biti još ovakvih turnira” – poručio je Gabrijel Kajzogaj za MojPortal.hr.

Liga je startala 9. prosinca i igralo se vikendima po sistemu “svatko sa svakim”, dvokružno što znači da će do završnice biti odigrano ukupno 22 kola.

Uz mlade igrače iz Daruvara okupljene u ekipu pod imenom “Traktor Tom”, ligu su sačinjavale uglavnom lokalne ekipe sačinjene od mladih igrača. Do sad su se posebno iskazali “Wind City Bullsi” i “Airballersi” koji će u play off vjerojatno s 2. i 3. pozicije. Plasman među osam su izborili i “Underdogzi” i rukometno-nogometna kombinacija “Rent a Dino”. 

Među osam su se ugurali i lokalni 3×3 “metuzalemi” okupljeni u društvu pod imenom “Sapeti” koji već godinama kroz rekreacijsku košarku guraju lokalnu 3×3 scenu. Među spomenute se svakako ubrajaju i “Žongleri u tajicama” čija petorka ima više od 250 godina! Iako su veterani, pokazali su košarkaško znanje, a očit i logičan manjak energije i brzine u odnosu na mlađe ekipe nadoknađivali su iskustvom i kilogramima koji su ovaj put dobro došli u borbi pod košem, piše MojPortal.hr.

Ekipa “3×3 Zagreb” nije imala sreće jer su im se tijekom natjecanja ozlijedila dva igrača pa će najvjerojatnije završiti na korak do doigravanja na 9. mjestu. Iako u ekipi igraju lokalni dečki među kojima i Patrik Ljevar, ekipu su nazvali Zagreb, a zanimljivo je i objašnjenje.

“Kad smo napravili ekipu nismo imali nikakvu ideju kako bi se nazvali. Zato smo probali izmisliti nešto kako bi zdrmali protivnike i naveli  ih da se zamisle o kakvoj se ekipi radi pa nam je dobro zazvučalo Zagreb”. – objasni je Patrik za MojPortal.hr.

U ekipama “Obruč”, “Step back” i “KK Pali” igrali su vrlo mladi i uglavnom maloljetni igrači koji ipak nisu uspjeli izboriti završnicu, ali su pokazali veliki napredak i ovogodišnje utakmice Zimske 3×3 lige Pakrac sigurno će im biti veliko iskustvo. 

Baka i dida s tribina su poručili: “Ovo je super!”

Osim što je ova liga omogućila da lokalni hakleri mogu igrati i tijekom zime kad se uglavnom miruje, ovaj događaj je pobudio i interes među posjetiteljima kojih je iz vikend u vikend sve više. Roditelji dolaze ponosno gledati svoje sinove, prijatelji dolaze navijati za svoju ekipu, a u publici bude i baka i djedova. U subotu se tako na tribinama pakračke dvorane moglo vidjeti Štefaniju i Ivicu Orzesa koji su došli dati podršku svome unuku Ivanu i njegovoj mladoj ekipi “Obruč”.

“Siguran sam da smo najstariji na tribinama, zajedno imamo skoro 155 godina. Lijepo je ovo jako, vidjeti da se djeca ovako druže uz sport, da se zabavljaju i igraju. Ovo je super!” – rekao je Ivica koji je već dolazio na utakmice lige, a po prvi put je u subotu poveo i suprugu.

Inicijator održavanja lige je Lovro Nagy koji je i jedan od glavnih organizatora uz Sportsku zajednicu Grada Pakraca.

“Polako se bližimo kraju. Iz vikenda u vikend jako je vidljivo da ekipe rastu. Ova liga osnovana je baš zbog toga. Svi uživaju, svi su zadovoljni. Naravno, ima tu nekad i malih problemčića, ali ovdje su stariji suorganizatori koji ih rješavaju i reduciraju. Iskreno, kao organizator nisam očekivao da će ovo biti tako dobro. Nadam se da ćemo iz godine u godinu rasti i kao turnir, ali i mi kao igrači i osobe. Drago mi je vidjeti kako ove najmlađe ekipe “Step back”, “Obruč” i “KK Pali” iz vikenda u vikend rastu i grizu i bore se. Njihov napredak je strašno vidljiv. Želim u ime svih organizatora zahvaliti se svima koji su igrali i pomogli i sudjelovali u organizaciji.” – rekao je Lovro Nagy koji je također iskoristio priliku da pozove sve zainteresirane na završnicu lige koja će se odigrati u nedjelju, 21. siječnja u 16 sati.

Pakrac se tako ove zime može pohvaliti da je među rijetkim gradovima koji imaju zimsko izdanje 3×3 lige, usprkos činjenici da ni Pakrac ni Lipik nemaju svoj košarkaški klub. Ali zato imaju ljubitelje ove zanimljive i dinamične igre koji tijekom cijele godine igraju na vanjskim košarkaškim terenima i tako promoviraju ovaj sport. Više o ligi, uz sve rezultate, tablice, informacije i brojne fotografije možete pronaći ovdje.

Izvor: mojportal.hr