Gospodarstvo

Završetak radova na pješačkoj stazi: “Sigurnost stanovnika nam je imperativ”

26-06-2024 • 07:16
Rva
Radovi na četiri i pol kilometra pješačke staze u Brodskom Drenovcu su pri samom kraju.

Radovi na četiri i pol kilometra pješačke staze u Brodskom Drenovcu su pri samom kraju. Naime, u dijelu županijske ceste oznake ŽC 4185 u tijeku je ugradnja asfaltnog habajućeg sloja te će uskoro pješačka staza biti u potpunoj funkciji.  

Investitor je Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije, a ugovorena vrijednost radova na dionici iznosi oko 433 tisuća eura s uključenim PDV-om, od čega je dvadeset posto sufinancirao Grad Pleternica.

“Sretni smo što se radovi u Brodskom Drenovcu privode kraju čime će uskoro biti ispunjen primarni cilj, a to je povećana sigurnost građana.” – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Uz Brodski Drenovac, Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije aktivno radi i u drugim dijelovima županije pa je tako u Dobrovcu izvršena sanacija postojeće degradirane pješačke staze s južne strane kolnika županijske ceste ŽC4236.

“Osim pješačke staze u Brodskom Drenovcu kojom će se ostvariti pješačka komunikacija kroz cijelo naselje, završeni su radovi na stazi u Dobrovcu ukupne dužine 1300 metara i vrijednosti oko 160 tisuća eura. Spomenut ću kako je, kao što je i Grad Pleternica kod projekta izgradnje pješačke staze u Brodskom Drenovcu, Grad Lipik sufinancirao radove u omjeru dvadeset posto.” – rekla je Ivona Matačić, ravnateljica Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije.

U tijeku je i javna nabava za radove sanacije pješačke staze  u naselju Gaj procijenjene vrijednosti 250 tisuće te se izrađuje i projektna dokumentacija za pješačku stazu u Grabarju.

“Projekti ulaganja u prometnu infrastrukturu su često projekti koji imaju dvije strane medalje. Znaju biti problematični, otežavati prometovanje i svakodnevne aktivnosti, ali s druge strane itekako su nužni i raduje kada se uspješno privedu kraju. Imperativ nam je sigurnost stanovnika i na tome ćemo nastaviti intenzivno raditi i dalje.” – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.