Sport

Započela Ljetna sportska škola u organizaciji Udruge La Bella Vita

09-07-2024 • 08:09
Rva
Udruga La Bella Vita započela je s Ljetnom sportskom školom u Vetovu, koja će trajati do 14. kolovoza.

Dana 24. lipnja vrijedna Udruga La Bella Vita započela je s Ljetnom sportskom školom u Vetovu, koja će trajati do 14. kolovoza. Svi polaznici su dobili majice, a škola je besplatna za svu djecu u dobi od 3 do 12 godina. Na kraju programa svi polaznici će dobiti diplome, a oni najredovitiji bit će nagrađeni prigodnim sportskim poklonima.

Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, koji je naglasio kako bi i on rado proveo više vremena igrajući se s mališanima.

“Ovakve aktivnosti svakako treba poticati i podržavati. Drago mi je što ovo više nije samo gradski, već i županijski događaj jer su ovdje djeca iz okolnih gradova i općina naše županije. Zbog toga sam sretan i ponosan, te vjerujem da će svaka sljedeća ljetna škola imati još veći broj djece,” rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

Ove godine, nakon ljetne škole, bit će organizirana i prva zimska sportska škola u dvorani u Kutjevu, gdje će se djeca susresti s dvoranskim sportovima. Više detalja o tome bit će dostupno na jesen.

“U sklopu projekta “Reci DA sportu!” službeno smo otvorili 2. Ljetnu sportsku školu u Vetovu na terenima HNK Graševine, s gotovo stotinu mališana u dobi od 3 do 12 godina. Naša škola je osmišljena s ciljem da djeci pružimo nezaboravno ljeto puno aktivnosti koje će im pomoći da razviju svoje sportske vještine, steknu nova prijateljstva i nauče vrijednosti timskog rada i fair playa. Na prvom mjestu želimo zahvaliti svima koji su omogućili da ovaj projekt zaživi. Prvenstveno se zahvaljujemo našem gradonačelniku Josipu Budimiru i Gradu Kutjevu na nesebičnoj podršci i povjerenju koje su nam ukazali i ove godine. Također, hvala HNK Graševini Vetovo, Požeško-slavonskoj županiji, Ministarstvu turizma i sporta, Studencu, Zakladi “Hrvatska za djecu”, Fortuni Tisak, L Projektu d.o.o. te roditeljima. Vaša podrška je ključna u stvaranju ovakvih prilika za našu djecu. Još jednom, hvala svima koji su jučer bili s nama i koji su doprinijeli ostvarenju ove ideje. Veselimo se svim avanturama koje nas čekaju ovog ljeta.” – poručili su iz Udruge La Bella Vita.

Izvor: Kutjevački.hr