Gospodarstvo

Vrtićarci na Ratarnici učili o uzgoju povrća i pripremi zdravih obroka

25-04-2024 • 07:37
Rva
Posebno im je zanimljivo bilo što su sami sijali mrkvu, posadili rajčice i paprike te učili kako se pikiraju presadnice povrća.

Poljoprivredno-prehrambenu školu su posjetila su vesela i jako znatiželjna djeca iz Dječjeg vrtića Šareni svijet u pratnji teta Valentine Buranji i Janje Grbeš. U Školu došli učiti o uzgoju povrća i pripremi zdravih obroka u okviru školskog projekta “Vrtićarci na Ratarnici”.

Tako su s profesoricom Silvijom Šipoš Bošnjak imali radionicu u kojoj su naučili razliku između sjetve i sadnje. Posebno im je zanimljivo bilo što su sami sijali mrkvu, posadili rajčice i paprike te učili kako se pikiraju presadnice povrća.

Veseli su bili i dok su bojali crteže kroz koje su ponavljali naučeno gradivo. Posebno ih je za njih, pripremila, nacrtala i osmislila naša profesorica Ivona Bećirović. U radionici zdravih obroka uz profesoricu Katarinu Džalto pravili su, degustirali i uživali u ukusnim muffinima od zobenih pahuljica, koprive, mrkve i blitve te smoothiejima s bananama, jagodama, koprivom, blitvom i mrkvom.