Sport

Veliki uspjeh mlade Hane Hormot!

12-02-2024 • 08:56
Rva
Hana je odradila odličan meč i postavila svoj novi rekord od 523 kruga

Proteklog vikenda u Osijeku je održano Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u streljaštvu. Po prvi put se na Prvenstvu natjecalo u mješovitim parovima i mlađim seniorima. U subotu je bilo natjecanje u mješovitim parovima pištolj gdje za Streljački klub “Požega” nastupili Hana Hormot i Ivan Pavao Laštovica. Hana je svoj dio meča odradila vrhunski dok je indisponirani Ivan pogodio svoj najgori rezultat tako da su završili na 15. mjestu, poručuju iz Kluba.

Hanu je još čekalo i natjecanje pojedinačno u mlađim seniorkama koje se gađalo poslijepodne. Hana je odradila odličan meč i postavila svoj novi rekord od 523 kruga i među 48 mlađi seniorki zauzela 12. mjesto pojedinačno.

„U nedjelju su se natjecale seniorke, njih 56 među kojima je Hana zauzela 24. mjesto sa malo slabijim rezultatom od 509 krugova. Ako se uzme u obzir da je Hana mlađa kadetkinja ovo je veliki uspjeh za nju i klub. Muška ekipa je na kraju završila na 17 mjestu od 32 ekipe. Sad su pripreme za kadetsko prvenstvo koje se održava polovicom travnja u Dubravi.“ – istaknuo je Petar Bosanac, trener Streljačkog kluba “Požega”.