Društvo

Velička Srimušijada: Više od 300 sudionika na jedinstvenom planinarskom događaju

04-03-2024 • 14:37
Rva
Planinarska manifestacija „Srimušijada“ iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika

Planinarska manifestacija „Srimušijada“ iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. A najviše do sada bilo ih je na jučer održanoj  10. Srimušijadi čiji je organizator malo, ali vrijedno Planinarsko društvo „Mališćak“ iz Velike.

-Bilo je više od 300 sudionika iz 14 slavonskih planinarskih društava. Najviše je sudionika bilo iz Osijeka. Predivan dan u prirodi i odlična atmosfera uz kajganu sa srimušem – rezimirao je Leo Perinović, predsjednik PD Mališćak.

Pod vodstvom vodiča Marija Perića, Dražena Jakoubeka, Darija Francuza, Lidije Galić te uz pomoć Antona Lukačevića i dakako HGSS-a, planinarilo se stazom od planinarskog doma Lapjak prema Češljakovačkom visu. I dok je dio planinara otišao na vrh Tisovac s prekrasnim vidikovcem, dio ih je odlučio proći nešto dužu turu prema Češljakovačkom visu. Okupljanje je na kraju za sve bilo kod lovačke kuće gdje su vrijedne članice „Mališćaka“ pripremile kajganu od 700 jaja sa srimušem.

Posebno raduje što je na ovom jedinstvenom izletu bilo puno mladih i djece, koji će se zasigurno vratiti na papučke obronke.

-Još jedna Srimušijada je iza nas. Hvala svima koji su na ovaj način obilježili dolazak proljeća. Vidimo se dogodine- poručuju velički planinari.

Izvor: PD “Mališćak”