Sport

Uspješno održana Regionalna utakmica školovanih pasa

29-05-2024 • 09:02
Rva
Kinološka udruga Požega organizirala je Regionalnu utakmicu školovanih pasa, prvu takve vrste na našem području.

Kinološka udruga Požega organizirala je Regionalnu utakmicu školovanih pasa, prvu takve vrste na našem području. Nastupilo je 14 četveronožnih ljubimaca s područja Hrvatske te iz susjednih zemalja, a radi se isključivo o školovanim radnim psima.

Na samom početku sve sudionike i gledatelje pozdravili su predsjednik Kinološke udruge Požega Danijel Gelenčir i zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević izrazivši zahvalu organizatorima, a voditelj utakmice je bio Saša Ušćebrka.

Tijekom višesatne utakmice školovani psi su pokazali vrhunska znanja, uvježbanost i vještine. Prva disciplina bila je trag, druga je poslušnost, a treća disciplina i najzanimljivija za gledatelje bila je obrana napada.

Gibritta od cotafarmsa je ime ženke njemačkog ovčara vlasnice Sandre Križanović iz Kutjeva, a koja je osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji. Georgios Psifios iz Grčke, a koji živi u Beogradu, sa psom pasmine malinois osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji. Prva mjesta u svojim disciplinama osvojili su Miroslav Jovanović iz Vinkovaca sa njemačkim ovčarom i Robert Vrbanić iz Križevaca sa malinoisom. Bruno Borić iz Križevaca osvojio je prva mjesta u dvije discipline, također sa pasminom malinois, te Vinkovčanka Blaženka Jovanović sa njemačkim ovčarom.

Najboljima su uručeni pehari te posebne nagrade sponzora. Organizatori su se zahvalili Gradu Požegi na potpori, kao i Nogometnom klubu Parasan koji su im ustupili teren i društveni dom.