Društvo

Učenici kutjevačke škole iz 1961. zasadili tise u školskom dvorištu

09-04-2024 • 10:12
Rva
“Bila je to jedna materijalno skromnija generacija učenika, ali bili su poslušni i dobri učenici, kreativni i inovativni, lijepo odgojeni i susretljivi", rekla je njihova bivša razrednica prof. Marija Zec.

Nakon prošlogodišnjeg okupljanja generacije učenika koji su 1961. godine upisali prvi razred, oni su ove godine odlučili nastaviti sa svojim aktivnostima. Naime, odlučili su Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu darivati sadnice i pomoći u uređenju školskog dvorišta.

Tako su proteklog tjedna pod budnim okom glavnog inicijatora svih aktivnosti, profesora Zvonka Šimunovića, darovali i sami zasadili četiri stabla tise koja će, nadamo se, godinama biti svjedok ove vrijedne generacije učenika, danas uglavnom umirovljenika.

Pohvalu je na račun svojih učenika izrekla njihova bivša razrednica prof. Marija Zec: “Bila je to jedna materijalno skromnija generacija učenika, ali bili su poslušni i dobri učenici, kreativni i inovativni, lijepo odgojeni i susretljivi”, što su pokazali i ovim činom.

Izvor: kutjevacki.hr Tekst/foto: Milorad Bandalo, dipl. teol.