Crna kronika

U sudaru dva automobila teško ozlijeđen 76-godišnjak

18-06-2024 • 08:23
Rva
36-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna, a protiv 76-godišnjaka slijedi prekršajni nalog

Policijsko izvješće: U ponedjeljak 17. lipnja 2024. oko 17.40 sati u mjestu Orljavac, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, prilikom izlaska s kolnog prilaza nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom te je u tom trenutku naišao osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnjak koji je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila kojim je upravljao 76-godišnjak.

Nakon udara je došlo do slijetanja osobnog automobila kojim je upravljao 36-godišnjak u putni kanal. U prometnoj nesreći 76-godišnjak je teško ozlijeđen, a također je utvrđeno da oba vozača nisu koristila sigurnosni pojas. 36-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna, a protiv 76-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vremenu od 18.10 do 21.05 sati državna cesta D-38 je bila zatvorena za sav promet i on se odvijao obilaznim pravcima.

Na intervenciju su izašli i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brestovac, s tehničkim i navalnim vozilom te šest vatrogasaca. Nakon obrade ozljeđene osobe od strane HMP, uz pomoć hidrauličnog alata odstranili su vozačeva vrata, te pomogli u transportu ozljeđene osobe do vozila hitne pomoći. Intervencija završena u 19,00 sati.

Foto: DVD Brestovac