Crna kronika

Policija kod 63-godišnjaka pronašla duhan, oružje i streljivo

15-05-2024 • 10:17
Rva
U pretragama pronađeni duhan, oružje i streljivo

Policijsko izvješće: U utorak 14. svibnja 2024. policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobne automobile i traktore koje koristi 63-godišnjak i pronašli preko 24 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, tri kilograma suhog duhana u listu, zračnu pušku, 224 komada streljiva  te više rogova od jelena i srne.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u razdoblju od proljeća 2023. do  svibnja 2024. neovlašteno prodavao duhan bez nadzornih markica republike Hrvatske osobama s područja Lipika i Pakraca zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“,  optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu.

Istoga dana, policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobni automobil i traktor koje koristi 49-godišnjak te pronašli zračnu pušku i sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o trošarinama.