Društvo

U Bašku stigla prva skupina učenika!

24-06-2024 • 07:15
Rva
Ove nedjelje u Bašku je stiglo 40 učenika u pratnji tri učitelja, čime je sezona ljetovanja za učenike požeških osnovnih škola službeno otvorena.

Ove nedjelje u Bašku je stiglo 40 učenika u pratnji tri učitelja, čime je sezona ljetovanja za učenike požeških osnovnih škola službeno otvorena. U Baški su ih dočekali kuhari, kuharice, spremačice, voditeljica objekta i direktor trgovačkog društva Auretis Požega d.o.o. koji su danima ranije pripremali objekt kako bi zasjeo u punom sjaju i spremno dočekao prve goste.

Podsjetimo, Grad Požega je prošle godine poštujući želje Požežanki i Požežana, uložio preko 300.000,00 eura u adaptaciju starog požeškog dječjeg odmarališta u Baški koje je nekoliko godina bilo izvan funkcije čime je ono potpuno adaptirano i prilagođeno ljetovanju učenika osnovnih škola.

Ove godine, kako bi ljetovanje učenicima bilo što ugodnije i kvalitetnije, Grad Požega nastavio je s ulaganjem u objekt te je ovog proljeća dio postojeće stolarije zamijenjen novom energetski učinkovitom stolarijom, napravljeni su vanjski tuševi, a ugrađeni su i klima uređaji. Osim materijalnih ulaganja u objekt, učenike su spremno čekale društvene igre, lego setovi, knjige i ostali rekviziti, materijali i pribori za kreativni i rekreativni sportski program i radionice. Voditelji svih programa su pedagoški stručnjaci – odgojitelji, učitelji i kineziolozi.

Prijevoz učenika i ove godine je organizirao i financijski podržao Grad Požega, a u skladu sa socijalnim programom Grada Požege, omogućeno je besplatno ljetovanje za 30 učenika s područja grada. Obzirom da je sezona otvorena odmah po završetku nastavne godine, ovog ljeta u Baški će ljetovati devet skupina učenika po osam dana, što je ukupno oko 370 učenika.

Organizacijom ljetovanja po pristupačnim cijenama u skladu s interesima i potrebama učenika osnovnih škola te daljnjim ulaganjima u objekt, Grad Požega nastoji pružiti podršku roditeljima kod podizanja djece, poboljšati položaj djece i mladih te stvoriti preduvjete za njihov optimalan razvoj bez obzira na socioekonomski status njihovih roditelja. Kroz organizaciju ljetovanja učenika, Grad Požega potiče jednake mogućnosti za svu djecu i nastoji potaknuti učenike na kvalitetno provođenje slobodnog vremena i svakodnevno bavljenje tjelesnim aktivnostima kao i na važnost usvajanja zdravih navika i aktivnog života kroz sport i rekreaciju.

Izvor: Grad Požega