Kultura

Tri dana plesa u Požegi – Najavljeno 23. izdanje Požeškog Plesokaza

29-02-2024 • 12:39
Rva
Ove godine odazvalo se više od 500 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 44 plesne škole, studija i klubova iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, najavila je Ilijana Lončar prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

U organizaciji Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar, u Gradskom kazalištu Požega od 1. do 3. ožujka održat će se 23. izdanje Požeškog Plesokaza. Ove godine odazvalo se više od 500 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 44 plesne škole, studija i klubova iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, najavila je Ilijana Lončar prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Svaka večer tematski je određena, pa ljubitelje plesnog pokreta u petak, 1. ožujka, s početkom u 19,00 sati očekuje “Večer umjetničkih škola i akademija” s 11 koreografija. U subotu, 2. ožujka s početkom u 19,00 sati na programu je “Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta” s 20 koreografija. Posljednja je na redu “Večer show, jazz, hip hop i step plesa” 3. ožujka s 19 koreografija.

U sva tri festivalska dana u jutarnjim satima bit će organizirane tradicionalne “Happy to meet” plesne radionice u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc i Gimnastičkoj dvorani Sokol, a koje su ove godine pod vodstvom Nike Lilek, renomirane plesne umjetnice i Virna Hošnjak iz Čakovca. Sve tri festivalske večeri vodit će akademska glumica i pjevačica Ružica Maurus, a kao i svake godine pripremljen je i program dobrodošlice s plesnom predstavom “Olimpijada duše” u izvedbi Mada Dance Company iz Zagreba, koja je dio projekta Svi na plesnu predstavu. Također će se održati Plesokaz Disco Dj Party by Topa u Kazališnoj kavani.

Plesokaz se odvija uz kontinuiranu potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a podršku su pružili i Požeško-slavonska županija, Grad Požega, Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i Turističke zajednice Grada Požege.

Sve festivalske večeri bit će u prijenosu uživo na YouTube kanalu Ilijana Lončar. Cijeli program 23. Plesokaza možete pogledati ovdje, a ulaznice možete rezervirati na ilijanaloncar.hr.

Cijeli razgovor dostupan je na našem Mixcloud kanalu