Kultura

Tradicijom ususret ljetu: Održana 12. Smotra folklora „Pakračko ljeto“

26-06-2024 • 07:23
Rva
"Lijepo je danas biti u Pakracu, vidjeti svu ovu ljepotu narodnih nošnji i uživati u nastupima folkloraša iza čijih nastupa stoji veliki trud i rad."

Uz nastupe gostujućih kulturno-umjetničkih društava iz Šartovca, Kutine, Nove Bukovice, Opatovca i Bekteža te domaćina, KUD-a Seljačka sloga Prekopakra, održana je dvanaesta po redu smotra folklora pod nazivom „Pakračko ljeto“.

Dobrodošlicu u Pakrac poželjeli su Dubravka Arland, predsjednica KUD-a Seljačka sloga i gradski vijećnik Grada Pakraca Tomislav Novinc, a manifestaciji koja je okupila svu raskoš tradicionalnih pjesama i plesova prisustvovao je i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

“Lijepo je danas biti u Pakracu, vidjeti svu ovu ljepotu narodnih nošnji i uživati u nastupima folkloraša iza čijih nastupa stoji veliki trud i rad. Pakrac ima svoju dušu, a ova smotra je najbolja uvertira u ljetni ugođaj i događanja u zapadnom dijelu naše županije.” – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Smotra folklora održana je u sklopu „Pakračkog ljeta 2024.“ u organizaciji KUD-a “Seljačka Sloga” i pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca.

Izvor: pszupanija.hr Foto: pakrackilist.hr