Sport

Tim Borac vrhunski na prvenstvu Hrvatske: Ivano i Glieb ponovo prvaci!

08-04-2024 • 07:18
Rva
Borcu je ovo čak deseti naslov Prvaka Hrvatske ove sezone, a sezona još nije gotova!

Proteklog vikenda u dvorani Višnjik u Zadru se održalo Prvenstvo Hrvatske u Kick Light-u, na kojem je nastupio tim Kickboxing kluba Borac Požega sa svojom alfa postavom, stariji kadeti Ivona Novak, Glieb Starovoitov te Ivano Đevlan, pod pratnjom trenera Josipa i Mateja.

S obzirom da je svo troje boraca rangirano na Svjetskoj ljestvici u Kick Light-u, po ždrijebu su svi prošli prvo kolo, tako su njihove borbe krenule od polufinala. Prvi nastup imala je Ivona protiv predstavnice Palestre iz Benkovca, inače jednog od jačih klubova u Hrvatskoj. Ivona je krenula kontrolirano i po planu, te je kontinuirano kroz borbu podizala tempo i bodovnu razliku, te u 2. rundi pobjeđuje prekidom! U finalu se vrhunski bori, međutim nekoliko diskutabilnih odluka zaustavilo ju je do zlata, te tako uzima titulu kadetske Viceprvakinje Hrvatske -60kg!

Sljedeći je nastupao Ivano, koji prvu borbu bez ikakvih problema pobjeđuje i prolazi u finale, dok mu u finalu protivnik predaje borbu. Ivano tako postaje apsolutni kadetski Prvak Hrvatske +69kg. Zadnji nastupa Glieb, koji u polufinalu kao i u finalu ima besprijekoran performans, deklasira protivnike bez ikakvih problema te postaje kadetski Prvak Hrvatske do 47kg. Vrhunski rezultati, ukupno 5 pobjeda i 1 poraz i odličan performans zaslužuju divljenje! Riječ je o našim najupornijim i najelitnijim natjecateljima koji idu bez rezerve koji su za primjer svim mladim sportašima.

Ivona je trenutno 13. na Svijetu i druga u Hrvatskoj, Ivano 2. u Svijetu te je sada prvak Hrvatske u kickboxing-u i taekwondo-u, dok je Glieb sada prvak Hrvatske u čak 3 borilačka sporta, taekwondo-u, muay thai-ju i kickboxing-u. Borcu je ovo čak deseti naslov Prvaka Hrvatske ove sezone, a sezona još nije gotova! Nastavljamo u Klubu s pripremama za nadolazeći Europski kup u Sarajevu. Novi članovi uvijek dobrodošli, poručio je trener Matej Babić.