Društvo

Svečano otvoren 1. Grand Prix Hrvatske u Bzenici

22-06-2024 • 11:22
Rva
Svečanost otvorenja 1. Grand Prix Hrvatska FITASC-ovog natjecanja u lovnom streljaštvu koje se održava u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza održano je jučer na streljani Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici pred velikim brojem uzvanika i posjetitelja.

Svečanost otvorenja 1. Grand Prix Hrvatska FITASC-ovog natjecanja u lovnom streljaštvu koje se održava u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza održano je jučer na streljani Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici pred velikim brojem uzvanika i posjetitelja. Obnovljenu i proširenu streljanu zajedno su svečano otvorili Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Streljana je uređena u skladu s propisima FITASC-a, međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo kako bi se na njoj u budućnosti mogla održavati međunarodna natjecanja na najvišoj razini. Izvedenim radovima streljana je opremljena s  dva strelišta za trap, dva strelišta za parkur, dva strelišta za trčećeg vepra i 12 mjesta za gađanju meta na 100 metara lovačkim puškama s užljebljenim cijevima te je izgrađeno i strelište s dva mjesta za provjeru preciznosti lovačkih pušaka.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zahvalila se svima koji su imali viziju realizirati ovu investiciju u jednom malom mjestu u njihovoj županiji. 

„Hvala Hrvatskom lovačkom savezu na posljednjoj investiciji proširenja strelišta kako bi ono moglo odgovoriti na izazove velikih natjecanja. Ponosna sam što ste Hrvatsku pozicionirali na kartu lovnog streljaštva cijelog svijeta“, kazala je Jozić. 

Peter Clemens, predsjednik FITASC-ove komisije za kombinirano streljaštvo u kratkom govoru istaknuo je kako se nada da ćemo sljedeće godine, kada Hrvatski lovački savez obilježava 100. godišnjicu osnutka, na strelištu u Bzenici organizirati europsko prvenstvo FITASC-a u lovnom streljaštvu.

Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pozdravio je strijelce iz Slovenije, Mađarske, Latvije i Hrvatske koji su se odazvali pozivu na 1. Grand Prix Hrvatske.

„Vjerujem da ćemo opravdati ovaj Grand prix i ukazano nam povjerenje te da ćemo sljedeće godine ovdje organizirati Europsko prvenstvo u kombiniranom lovnom streljaštvu na još ljepšem i uređenijem strelištu“, rekao je Budor. 

Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u svom uvodnom govoru naveo je kako ovako moderne streljane u ovom dijelu Europe ne bi bilo bez velike pomoći Hrvatskog lovačkog saveza, Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice. 

Grand Prix Hrvatske počasnim hitcem otvorio je Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Svečanost je upotpunio bogat kulturno-umjetnički program u sklopu kojeg su nastupili rogisti i mažoretkinje. Nakon svečanog otvaranja Grand Prixa, održana je i svečana dodjela uvjerenja o položenom ispitu za suce. Prvi Grand Prix Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.