Sport

Sutra u Požegi: Gimnastičko društvo Sokol domaćin trećeg kola Kupa Slavonije i Baranje u sportskoj gimnastici

17-05-2024 • 10:59
Rva
O terminu održavanja, kategorijama i očekivanjima razgovarali smo u emisiji „Jutro s Matkom“ gdje su gostovali treneri Gimnastičkog društva Sokol Požega Anton Čokrlić i Zlatko Kraker.

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ove subote, 18. svibnja održat će se treće kolo Kupa Slavonije i Baranje u sportskoj gimnastici, ovoga puta u domaćinstvu požeškog Gimnastičkog društva Sokol. O terminu održavanja, kategorijama i očekivanjima razgovarali smo u emisiji „Jutro s Matkom“ gdje su gostovali treneri Gimnastičkog društva Sokol Požega Anton Čokrlić i Zlatko Kraker.

U Kupu Slavonije i Baranje u sportskoj gimnastici ima pet kola po svakome programu, prvo je bilo u Slavonskom Brodu, drugo u Belom Manastiru, a domaćin trećeg kola je Požega. Postoje regije Istok, Zapad, Sjever i Jug, iz svake regije deset najboljih natjecateljica iz pojedinačnog kola ide na državno natjecanje.

Poznato je kako je Požega grad gimnastike i sjajnih gimnastičara, a više od pet godina je prošlo otkako je održano natjecanje ovdje.

„Prije pandemije je to bilo normalno da imamo natjecanja, nakon toga se smanjio broj natjecatelja i nisu bili treninzi. Nismo mogli sastaviti nekakvu dobru ekipu i morali smo krenuti sve iz početka. Trebalo nam je tri godine da opet napravimo sve te kategorije, da budemo kompetentni i da možemo nešto ovakvo organizirati. Pozivamo sve koji su slobodni, da dođu i podrže nas. Da pogledaju naše i druge gimnastičare, podrže ih sve i uljepšaju jedan ovakav događaj.“ – rekao je Anton.

Očekuje se oko 190 natjecatelja iz devet gradova Hrvatske. Natjecanje započinje od jutarnjih sati, već od 8 sati je okupljanje sudionika, a službeni početak natjecanje je 8,30 sati i trajat će do 19 sati – ulaz je besplatan.

Natjecanje će se održati u dva programa, obavezni i slobodni. U slobodnom programu su univerzalne kategorije U1 i U2 (mala djeca), mlađe kadetkinje i juniorke. U obaveznom programu je šest kategorija: djevojčice, mlađe kadetkinje, kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke.

Svaka kategorija se natječe zasebno i sve su u razmaku od dvije godine. Djeca su do 7, pa onda krenu kadetkinje 7-8, pa 8-10 i 11-12, sve do seniorki koje su preko 15 godina, objasnio je Zlatko Kraker te dodao kako je šteta što nemaju i jednu trenericu u Klubu.

Boje grada Požege branit će tridesetak natjecateljica.

„Imamo četiri kategorije. Imamo djevojčice koje će sada po prvi put nastupati i koje nas najviše vesele jer imamo curice od četiri godine. One neće znati što se događa i bit će jedna super priča sve to zajedno. Imamo moju kategoriju, mlađe kadetkinje koje su već prošle natjecateljski proces i s njima neće biti problema, od njih očekujemo i nekakvu medalju. Onda imamo kadetkinje koje imaju tešku konkurenciju, ali isto očekujemo nekakvu medalju od njih. Imamo mlađe juniorke koje smo isto tek sastavili u ekipu, neke od njih su tek bile na jednom natjecanju. Jednu juniorku imamo, našu Tenu Jakoubek koja je već dugo u Klubu i od koje očekujemo nekakvo solidno mjesto, među prvih pet čak. Očekivanja su realna, po uvjetima kakve mi imamo i kakve imaju drugi. Primjerice s Slavonskim Brodom ili Osijekom se ne možemo uspoređivati ni natjecati po uvjetima, ali po svemu drugome možemo – medalja će biti!“ – rekao je Anton Čokrlić te dodao kako su upisi u Gimnastički klub Sokol Požega uvijek su mogući, dolaskom na trening ili upitom na broj 095/377-9509.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu