Sport

Streljački klub Požega: Četiri plasmana za Prvenstvo Hrvatske

08-04-2024 • 07:54
Rva
U sljedeću nedjelju svi nastupaju na Prvenstvu Hrvatske što je i zadnje natjecanje ove sezone.

Proteklog vikenda u organizaciji streljačkog kluba “Dubrava 1094” iz Dubrave, organizirano je otvoreno prvenstvo za kadetkinje i kadete u gađanju standard zračnim oružjem. To je ujedno bila i mogućnost za ostvarivanje norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje se održava slijedeći vikend, također u Dubravi. Nastupili su klubovi iz Zagreba, Siska, Kutine, Križevaca, Karlovca i Požege.

Streljački klub “Požega” nastupio je s tri kadetkinje i dva kadeta. Svi su ostvarili normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske! Po završetku osnovnog meča organizirano je finalno gađanje gdje ulazi prvih osam natjecatelja po kategoriji.

Sve tri kadetkinje su se plasirale u finale, i jedan kadet. Nakon finala Nera Grdiša bila je osma, Lucija Bogdanović peta i Hana Hormot druga, s tim da joj je prvo mjesto izmaklo za 0,3 kruga. Kod kadeta Noa Hormot je nakon finalnog gađanja zauzeo sedmo mjesto. Jedini koji nije bio u finalu je Bruno Farkaš, njemu je nedostajalo tri kruga do osmog mjesta. U sljedeću nedjelju svi nastupaju na Prvenstvu Hrvatske što je i zadnje natjecanje ove sezone.

Izvor: Streljački klub Požega