Sport

Stolnotenisko PH u Požegi: Odlična organizacija i medalje za domaće

13-05-2024 • 17:07
Rva
Vrlo su ponosni najvišim ocjenama organizacije natjecanja od  strane natjecatelja, trenera, roditelja i gledatelja, te se nadaju iduće godine sve ponoviti

Stolnoteniski klub Požega ove je godine proslavio 71. rođendan i dobio čast organizirati najeminentnije državno natjecanje za mlađe uzraste. Nakon nekoliko godina napornog rada pet trenera, koji su svi isključivo volonteri, podignulo je kvalitetu djece do zavidnih razina. Mladi  natjecatelji STK Požega nazočni su na svim hrvatskim i međunarodnim turnirima te redovito osvajaju zapažene rezultate.

Proteklog vikenda ugostili su najbolje hrvatske mlađe kadetkinje i kadete, te juniorke i juniore, koji su nastupili u  kategorijama pojedinaca, ekipa, parova i mješovitih parova.

U ekipnom dijelu natjecanja, potpuno neočekivano uz veliku borbu i potporu navijača, zauzeli su treće mjesto i to u sastavu Tom Pirc, Ivano Špehar, Vigo Škoko Zdelar i Ivan Smiljanić.

U daljnjem dijelu natjecanja, Ivan Smiljanić osvojio je zlato u paru sa svojim dugogodišnjim prijateljem Nikolom Jurićem, te treće mjesto u mješovitom paru sa Karlom Ivčić. Svakako treba spomenuti vrhunski odigrane mečeve Lucije Novak i Toma Pirca koji su bili na korak do osvajanja medalje. Nadalje je tu  Nera Vujasinović, koja je igrala stariju kategoriju, kao i Lucija Novak, koje su svojom borbenošću pokazale da se u idućoj sezoni na njih može ozbiljno računati.

Vrlo su ponosni najvišim ocjenama organizacije natjecanja od  strane natjecatelja, trenera, roditelja i gledatelja, te se nadaju iduće godine sve ponoviti.

„Ne smijemo zaboraviti naše trenere Brunu Peteka, Nikolinu Raguž i Zlatka Pirca, koji su djecu doveli do postolja, te roditelje bez kojih svega skupa ne bi bilo. Veliko i od srca hvala našim sucima koji su u tri dana odradili težak i iscrpljujući posao.

Hvala na  podršci gradonačelnika Požege Željka Glavića i požeško-slavonske županice Antonije Jozić, te ravnateljici Cesarićeve škole Lidiji Pecko, iz koje nam dolazi većina najkvalitetnijih igrača. Hvala  na pomoći Požeškom sportskom savezu i domaru dvorane, koji su sva tri dana održavali visok nivo čistoće. Svima ostalima, koje smo slučajno zaboravili, također veliko hvala.“, poručili su prepuni dojmova iz STK Požega.