Društvo

Stiže AvanTerra: “Centri moraju biti kotač razvoja turizma, a kampovi su odličan inicijator dolazaka”

19-02-2024 • 07:39
Rva
Osmišljavanjem novih proizvoda poput ovog kampa iniciramo dolaske u Pleternicu, radimo prezentaciju ne samo grada i naših sadržaja nego i cijelog gospodarstva uključujući privatni segment turizma, istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Prvi ovogodišnji kamp za djecu AvanTerra kao novi sadržaj u Interpretacijskom centru Terra Panonica pružit će djeci edukativne i turističke aktivnosti uz stručno vodstvo glavnog čuvara prirode i HGSS-a koji uključuje upoznavanje sa svijetom oko nas, posjet izložbi i interaktivna vodstva Pleternicom. Uz to ovo je i prilika za stvaranje uspomena i prijateljstva te da zimski praznici budu još zanimljiviji i edukativniji, rekla je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.

Nakon uspješnog tamburaškog kampa koji će ove godine doživjeti svoje treće izdanje, ovaj prirodoslovni će zasigurno privući novu publiku željnu istraživanja.

“Naši centri ne mogu i ne smiju biti svrha sami sebi, oni moraju biti kotač razvoja dolazaka u centre, ali i turizma. Osmišljavanjem novih proizvoda poput ovog kampa iniciramo dolaske u Pleternicu, radimo prezentaciju ne samo grada i naših sadržaja nego i cijelog gospodarstva uključujući privatni segment turizma”, istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Prijave traju do 20. veljače, cijena iznosi 40 eura po učeniku, a prijavnicu možete pronaći ovdje – Prijavnica.

Ravnateljica Jasna Hoffmann pozvala je sve da posjete njihovu Facebook stranicu gdje na tjednoj bazi donose nove obavijesti o radu Interpretacijskog centra Terra Panonica.

Izvor: pleternica.hr