Sport

Sportske igre mladih – Dan sporta Požega

11-05-2024 • 06:58
Rva
Natjecanje u atletici i graničaru na osnovnoškolce održano je jučer na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi

Plazma sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 28 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši, dužnosnici i sponzori.

Natjecanje u atletici i graničaru na osnovnoškolce održano je jučer na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi, a mlade natjecatelje s područja cijele Požeško-slavonske županije pozdravio je gradonačelnik Požege Željko Glavić.

Najbolji odlaze na državnu završnicu u Rijeci na kojima će predstavljati grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju. U graničaru pobjednici su učenici OŠ Julija Kempfa Požega u mlađoj, te OŠ Dobriša Cesarić u starijoj kategoriji. Najbrži trkači i trkačice koji odlaze u Rijeku su Olga Iva Brkljač, Mihael Majstorović, Laura Baretić i Adrijan Raguž.

U revijalnoj utrci sudjelovali su i učenici s intelektualnim teškoćama OŠ Julija Kempfa Požega. OŠ Julija Kempfa ima deset odjeljenja s gotovo pedeset učenika u posebnim odjeljenjima, koji su se pridružili na Igrama, a velika većina njih je i po prvi puta nastupila na sportskom natjecanju. Učenici koji nisu mogli samostalno nastupiti u utrci zbog svojih poteškoća nastupili su sa asistenticama, učiteljicama ili s učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Revijalnu utrku svi prisutni popratili su bodrenjem, pljeskom i navijanjem, a sudionici su zasluženo osvojili zlatne medalje.