Društvo

Slavica Kovačević iz Vidovaca osvojila nagradu jer je uspješno odbacila cigarete!

15-03-2024 • 13:26
Rva
Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su se uspješno odrekli pušenja.

Prvi županijski natječaj „Pušenje odbaci i lovu nabaci“ raspisan je 2015. godine te je kroz spomenutih deset godina ukupno bilo prijavljenih 349 osoba. Od navedenog broja tijekom mjesec dana korizme u natječaju je uspješno prestalo pušiti 252 osobe, odnosno iznimno visokih 72 posto prijavljenih, što govori o visokoj motiviranosti prijavljenih za prestanak pušenja, kao i važnosti korizmene odluke o odricanju od štetne navike.

„Svakom pušaču poznato je kako prestati pušiti nije lako, a posebno nije lako ostati nepušač dugoročno. Prema našim analizama dugotrajno, odnosno duže od 6 mjeseci prestala je pušiti trećina prijavljenih osoba što predstavlja zaista izniman uspjeh.“ – poručili su iz Zavoda za javno zdravstvo PSŽ.

U četvrtak 15. ožujka djelatnici Službe za javno zdravstvo u prisutnosti natjecatelja koji su uspješno prestali pušiti i ravnatelja Mate Matijevića, izvukli su sretne dobitnike nagrada koje su dodijeljene u obliku poklon bonova. Ove se godine prijavilo 18 natjecatelja, od čega je dvoje odustalo, te je 10 natjecatelja dobilo nagrade prvog i drugog reda u obliku poklon bonova, a preostalih šest natjecatelja utješne nagrade.

Prvu nagradu i poklon bon u vrijednosti 400,00 EUR osvojila je Slavica Kovačević iz Vidovaca, a nagrade drugog reda u iznosu od 100,00 EUR osvojili su Gordana Šafar, Ana Tajdan, Vinko Tajdan, Antonija Živković, Nera Šubara, Jakob Šubara, Đuro Puljašević, Luka Samardžić i Ivan Knežević.

Iz Zavoda za javno zdravstvo PSŽ također su dodali kako su se nakon izvlačenja svi složili da je svakom natjecatelju najdraža i najvrjednija nagrada prestanak pušenja, a da je Natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.