Društvo

Škola plivanja u Požegi: Online upisi od četvrtka, a primit će 520 polaznika

18-06-2024 • 13:48
Rva
Mole roditelje da odgovorno upisuju svoju djecu s iskrenom namjerom da ista i polaze u Školu plivanja jer možda zauzimaju mjesto nekome tko želi naučiti plivati

Ljetna sezona kupanja na Gradskim bazenima Požega počela je ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine. Tradicionalna ljetna Škola plivanja Požeškog športskog saveza održat će se od 8. do 26. srpnja, a upisi su mogući za djecu i mlade starosti od 4 do 16 godina.

Novost je da će ove godine upisi biti online preko stranice Saveza, a link za upis bit će dostupan u četvrtak, 20. lipnja.

Tradicionalna treća po redu Škola plivanja za djecu s tjelesnim i intelektualnim teškoćama održat će se od 24. lipnja do 5. srpnja, a upisi će biti u ponedjeljak, 24. lipnja od 9,00 do 10,00 sati na Gradskim bazenima Požega.

Prošle godine u Školi plivanja bilo je 520 polaznika, ove godine planiraju primiti isto toliko.

Napomenuli su posebno pravila za roditelje koji upišu svoje dijete u Školu plivanja te se ono ne odazove na prva tri termina, bit će ispisano. Mole roditelje da odgovorno upisuju svoju djecu s iskrenom namjerom da ista i polaze u Školu plivanja jer možda zauzimaju mjesto nekome tko želi naučiti plivati. O svim potrebnim informacijama oko upisa i pravila izvijestio je voditelj Škole plivanja Alen Ivanović.

Pri upisu svi roditelji će morati ispuniti obrazac te u koju kategoriju svrstavaju svoje dijete – neplivač, polu plivač ili plivač, gdje također pozivaju roditelje na iskrenost i odgovornost, budući da se radi o ozbiljnim stvarima.

“Ove godine po prvi puta će biti upisi sudionika online, da olakšamo roditeljima koji nisu taj dan u Požegi jer bilo je pritužbi da nisu svi mogli upisati svoje dijete. Iz svih dijelova svijeta gdje se roditelji budu nalazili, moći će od četvrtka, 20. lipnja upisati dijete online. Moramo napomenuti da što se tiče upisa djece, Grad Požega, gradonačelnik i Požeški športski savez s tim nemaju ništa, platforma je napravljena i putem nje se vrše upisi na transparentan način. Dogovorili smo da ćemo primiti 520 djece, imamo osam učitelja, svi smo profesori kineziologije s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom u bazenu. Nismo do sada imali većih problema, nadamo se da će se plan i program pratiti i ove godine.“ – rekao je Alen Ivanović.

Škola plivanja trajat će puna tri tjedna, odnosno svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka u dopodnevnim satima. Na kraju obuke od 15 radnih sati bit će kao i svake godine organizirana završna provjera i svečana dodjela diploma polaznicima.

Projekt Škole plivanja prijavljen je na natječaj Ministarstva turizma i sporta, za sada imaju dobre naznake da će projekt proći uspješno što će značiti besplatnu školu plivanja za sve polaznike. Tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović istaknuo je da će Škola plivanja, ako projekt ne prođe na natječaju, biti 10,00 EUR kao i dosadašnjih godina.

„Ove godine smo uz pomoć Grada Požege uspjeli bazen dovesti u puno bolju funkciju nego prošle godine. Bazen je obojen, promijenjene su svjećice u filterima i puno tih stvari za kvalitetu vode. Postavili smo ogradu oko bazena, objekt je doveden u stanje da se može kvalitetno koristiti. Škola plivanja nam je najvažniji događaj na bazenu, zahvaljujem učiteljima što je sve do sada prošlo odlično i bez problema, nadam se da će tako biti i ove godine. Što se tiče cijene, nažalost još uvijek ne znamo kakvi su rezultati natječaja, imat ćemo ih 1. srpnja. Ako ne dobijemo sredstva, bit će cijena kao prošle godine, dakle 10,00 eura. Skuplje od toga neće biti, može biti samo besplatno.“ – rekao je tajnik Mitrović.

Bazeni će do 1. rujna biti otvoreni svakog dana od 8,00 do 20,00 sati. Cijene ulaznica ostale su iste kao i prošle godine. Dnevna ulaznice za djecu, mlade do 18 godina i studente je 1,00 EUR, za odrasle 3,00 EUR dok je poludnevna (od 14 sati) 2,00 EUR. Sezonska ulaznica je 65,00 EUR za odrasle i 20,00 EUR za djecu.