Društvo

Škola plivanja u Požegi je ove godine besplatna!

03-07-2024 • 07:13
Rva
Škola plivanja Grada Požege i Požeškog športskog saveza započinje u ponedjeljak, 8. srpnja i provodit će se do 28. srpnja svakim radnim danom.

Škola plivanja Grada Požege i Požeškog športskog saveza započinje u ponedjeljak, 8. srpnja i provodit će se do 28. srpnja svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka i to u tri termina.

Prvi termin bit će od 9,00 do 10,00 sati, drugi termin je od 10,00 do 11,00 sati, dok je treći termin od 11,00 do 12,00 sati. Troškove organizacije Škole plivanja podmirit će Grad Požega i Požeški športski savez te je ona za sve korisnike u potpunosti besplatna.

Zbog sigurnosnih razloga broj polaznika je ograničen na 510, a obuku će provoditi tim od osam kineziologa. Uz voditelja Alena Ivanovića, obuku vode kineziolozi Ana Pedić, Anton Čokrlić, Vlasta Krizmanić, Željko Bunčić, Vjekoslav Lojber, Albinko Bagarić i Ivan Antunović. Kao i svake godine, na kraju obuke bit će organizirana završna provjera i svečana dodjela diploma polaznicima.

Trenutno je u tijeku Škola plivanja za djecu s tjelesnim i intelektualnim teškoćama koja traje do 5. srpnja, a koju polazi 30 polaznika. Kroz navedene dvije škole obuku plivanja proći će ukupno 540 polaznika.

Neovisno o sufinanciranju projekta Škole plivanja iz fonda Ministarstva turizma i sporta „Hrvatska pliva“, a koje je teško predvidjeti jer se natječaj ponavlja svake godine i rezultati za ovu godinu još nisu javno objavljeni, Grad Požega će nastaviti financijski i organizacijski podržavati Školu plivanja i u sljedećim godinama na radost i zadovoljstvo najmlađih sugrađana i njihovih roditelja. Na ovaj način Grad Požega nastoji osigurati što većem broju djece usvajanje novih znanja i vještina pod stručnim pedagoškim nadzorom te organizirati kvalitetne i aktivne ljetne praznike.

Izvor: Požeški športski savez Foto: RVA