Kultura

Ravnateljica požeškog Kazališta Valentina Neferović postala članica Hrvatskog društva dramskih umjetnika

01-07-2024 • 13:22
Rva
Članstvo u ovoj udruzi znakovito je priznanje kontinuiranog truda i rada ravnateljice Gradskog kazališta Požega.

Odlukom Upravnog odbora Hrvatskog društva dramskih umjetnika Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega postala je njihovom članicom od 12. lipnja 2024. godine kao producentica. Članstvo u ovoj udruzi znakovito je priznanje kontinuiranog truda i rada ravnateljice Gradskog kazališta Požega.

„Ponosna sam na postignute rezultate koji su dokaz dobrom smjeru i kvalitetnom radu. Uz ovo priznanje očekujemo podršku požeškim glumcima i požeškom Kazalištu.“ – izjavila je ravnateljica Neferović.

Hrvatskog društva dramskih umjetnika je umjetnička strukovna udruga s ciljem ostvarivanja i usklađivanja zajedničkih interesa i prava dramskih umjetnika. Udruga kontinuirano radi na unapređivanju kazališne kulture i razvoju dramske umjetnosti. Dramske umjetnosti obuhvaćaju proučavanje i praksu različitih oblika izvedbe koji oživljavaju priče na pozornici. Kazalište integrira elemente književnosti, vizualne umjetnosti, glazbe i plesa kako bi se stvorilo višestruko iskustvo za izvođače i publiku. Bilo kroz klasične tekstove ili inovativne izvedbe, dramska umjetnost ostaje vitalni dio kulturnog života, obogaćujući razumijevanje nas samih i svijeta oko nas.

Izvor: Grad Požega