Društvo

Promocija monografije – 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega

27-04-2024 • 08:16
Rva
U Gradskoj knjižnici Požega jučer je održana promocija monografije u povodu 150 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega

U Gradskoj knjižnici Požega jučer je održana promocija monografije u povodu 150 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega.

Program promocije moderirala je kustosica Povijesnog odjela Gradskog muzeja Požega Ivana Domanović, dok je uvodni govor održao gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić.  Okupljenima se obratio i glavni autor monografije Juraj Zelić, koji je iznio detalje pisanja monografije i ostale dostupne dokumente koji spominju rad i djelo DVD-a Požega. Promociji monografije nazočan je bio i zamjenik požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. Program je zatvorio predsjednik DVD-a Požega Sebastijan Galiot. 

Gradonačelnik Glavić izjavio je kako vatrogasna društva danas imaju novi značaj u borbi protiv prirodnih nepogoda, te podsjetio sve koliko je DVD Požega pomogao sugrađanima u doba poplava i tuče. Vatrogasci su postali najvažniji faktor u obrani imovine i života ljudi. S ponosom je natuknuo kako su u osnivanju vatrogasnog društva sudjelovali i brojni gradonačelnici Požege koji su na sve načine podržavali rad i aktivnosti društva. Grad Požega je svjestan bitnosti ulaganja u ljude i opremu DVD-a Požega te će nastaviti u svojoj podršci.

„Svim vatrogascima čestitam 150. obljetnicu DVD-a Požega. Autorima zahvaljujem na vrijednom dokumentu. Svima vama u budućnosti želim da nastavite služiti u ovom plemenitom poslu jer na taj način štitite ljude i imovinu grada Požege.“ – rekao je gradonačelnik Glavić.