Društvo

Pozivaju djecu i roditelje na Festival igranja ovog petka!

16-04-2024 • 12:59
Rva
„Igre su osmišljene za djecu, ali upravo je bitna ta povezanost roditelja i djeteta. Da dijete osjeti kako roditelj ima vremena za igru, jer im to itekako znači.“

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje u osam gradova diljem Hrvatske, uz potporu inicijative The Human Safety Net. Jedan od tih gradova je i naša Požega, a što će nam se održati ovog petka na Festivalu igranja, rekla je Valentina Legac, potpredsjednica Društva „Naša djeca“ Požega prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom”.

Manifestacija Festival igranja će se održati 19. travnja, ovoga petka na igralištu Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi, s početkom u 17 sati.

“Partneri ove manifestacije su Osnovna škola Julija Kempfa i volontersko kreativni klub Obrtničke škole Požega. Ove godine pomažu i svi dječji vrtići koji motiviraju djecu, ali i njihove roditelje da se pridruže u što većem broju. Naravno najveća pomoć su naše volonterke koje predvodi predsjednica Društva Sanja Mišić. Moramo naglasiti da je ovo treća godina na poziv organizacije roditelja „Rastimo zajedno“, što je ujedno i najvažniji preduvjet same organizacije ove manifestacije Festival igranja.“ – rekla je Valentina Legac.

Radi se o igranju za djecu i roditelje, dakle roditelji neće biti samo promatrači već se od njih očekuje da se uključe u igru.

„Igre su osmišljene za djecu, ali upravo je bitna ta povezanost roditelja i djeteta. Da dijete osjeti kako roditelj ima vremena za igru, jer im to itekako znači. Dijete raste u boljem svjetlu na taj način. Sve je zamišljeno s ciljem kvalitetno provedenog vremena djece i roditelja u igri, to je najveći cilj. Voljeli bi da se djeca i roditelji ostanu igrati i do kraja dana, ali u sklopu škole ima više dječjih igrališta tako da se mogu ostati igrati do kad god žele. Nadamo se lijepo vremenu, prognoze za sada pokazuju da će biti ugodno. Ukoliko dođe do nekakvih promjena datuma, mi ćemo to obavijestiti putem naših društvenih mreža“, rekla je Legac.

Valentina Legac je dodala kako su dosadašnji dojmovi roditelja i djece bili pozitivni.

„Poslije su nam došle povratne informacije kako je sve dobro osmišljeno, kako djeca provode vrijeme s roditeljem u igri. Najveći plus svega toga je vidjeti osmjeh djece. Vidite koliko su sretna jer provode vrijeme sa svojim roditeljima, a pogotovo u igri. Moram naglasiti da je ove godine Obrtnička škola Požega pripremila i osvježenje. Za djecu će biti slatko i slano osvježenje kojima će se moći poslužiti“, dodala je Valentina.

Igre će biti klasične – glazbene stolice, djed i repa te razne štafete, ali vraćaju i neke stare igre kao što su gumi-gumi, klikeraj, frizbi i slično.

Prijave nisu potrebne, dovoljno je doći na igralište Osnovne škole Julija Kempfa od 17 sati. Ukoliko netko treba dodatne informacija, sve mogu pronaći i upitati putem Facebook stranice Društva „Naša djeca“ Požega. Također vrlo rado prihvaćaju i volontere koji će im pomoći pri organizaciji ovakvih događaja.

„Mi skoro svake subote u našem prostoru Društva na adresi Matice hrvatske u Požegi imamo radionice za djecu, tamo roditelji mogu ostaviti svoje dijete na dva sata. Moram naglasiti da smo mi volonterke većinom učiteljice ili tete u vrtiću i to nam je struka. Mi radimo s djecom nešto što je kvalitetno i u čemu se djeca mogu kreativno izraziti. Radionice su potpuno besplatne i samo trebate doći“, rekla je Valentina Legac, potpredsjednica Društva „Naša djeca“ Požega.

Cijeli razgovor svakako poslušajte na našem Mixcloud kanalu