Gospodarstvo

Požeško-slavonska županija objavila Javni poziv usmjeren razvoju turizma

28-06-2024 • 07:12
Rva
Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije – Razvoj turizma.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije – Razvoj turizma.

Prihvatljivi korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva, fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju uvjete utvrđene programom, a u okviru javnog poziva realiziraju se dvije mjere iz programa – Potpora za autohtonu eno i gastro ponudu i Potpora za povećanje smještajnih kapaciteta.

Potpora za autohtonu eno i gastro ponudu dodjeljuje se pružateljima ugostiteljskih i turističkih usluga koji imaju registriranu djelatnost pripreme i usluživanja hrane te istu obavljaju i pružaju autentičnu eno-gastro ponudu.

Prihvatljivi troškovi u sklopu mjere odnose se na kupnju namirnica koje služe za pripremu i usluživanje hrane, uz uvjet da su nabavljene od lokalnih  proizvođača.

Potpora  po ovoj mjeri može se dodijeliti u visini do 50 % prihvatljivih troškova, najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi 300,00 eura, a najviše do 1.000,00 eura.

Kod Potpore za povećanje smještajnih kapaciteta prihvatljivi korisnici sredstava mogu biti pravne/fizičke osobe prijavljene sa sjedištem/prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji ili pravne/fizičke osobe koje su pružatelji usluga smještaja na području Požeško-slavonske županije, a stekli su rješenje za pružanje usluga smještaja nakon zatvaranja javnog poziva za 2023. godinu, kao i pravne/fizičke osobe koje su stekle  rješenja za pružanje usluga smještaja  u 2024. godini sukladno zakonskim propisima o pružanju usluga smještaja.

Maksimalan iznos potpore po korisniku iznosi 3.981,68 eura, odnosno za svaki novoregistrirani turistički ležaj do 331,81 eura, a kod povećanja kategorije/kvalitete smještaja iz niže u višu kategoriju iznos potpore je 66,36 eura po turističkom ležaju.

Prijave se zaprimaju do 31. listopada 2024. godine u 23:59 sati, odnosno do iskorištenja sredstava koja su osigurana u proračunu Požeško-slavonske županije za 2024. godinu.

Javni poziv dostupan je ovdje.