Sport

Požeški skijaši Vito, Tino i Max ponovo odlični na Prvenstvu Hrvatske

24-01-2024 • 17:30
Rva
Nakon ljetne stanke počela je nova sezona Prvenstva Hrvatske u skijanju za mlađe dobne uzraste

Nakon ljetne stanke počela je nova sezona Prvenstva Hrvatske u skijanju za mlađe dobne uzraste. Vito, Tino i Max Vukušić su ove godine ulazno godište i natječu se sa starijim natjecateljima.

Vito se natječe u kategoriji mlađih kadeta (U14), Tino u kategoriji starijih dječaka (U12), dok se Max natječe u kategoriji mlađih dječaka (U10). Proteklog vikenda vožene su slalomske i veleslalomske utrke Prvenstva Hrvatske u mjestu Weinebene (Austrija). U petak je natjecanje otkazano zbog lošeg vremena i oborina. U subotu se vozio slalom, a Vito je u dvije vožnje zauzeo 7. mjesto. Tino je nakon slabije prve vožnje u drugoj vožnji zauzeo 8. mjesto. Nažalost, Max Vukušić je u svojoj prvoj slalomskoj utrci “haklao” vrata i završio bez plasmana.

U nedjelju su vožene utrke veleslaloma po izuzetno teškoj i ledenoj stazi. Vito je završio 9., Tino 8., a mladi Max je odvezao odličnu utrku i završio na 5. mjestu. Naši skijaši nastavljaju natjecanja na međunarodnim utrkama u Kranjskoj gori, gdje idu skupljati iskustvo i boriti se za što bolji plasman.