Društvo

Požeški kvizaši na Novosadskom Openu

06-03-2024 • 08:11
Rva
Četveročlana ekipa požeških i novogradiških kvizaša sudjelovala je na trećem izdanju Novosadskog Opena – najvećeg višednevnog kviz natjecanja koje se organizira u Srbiji.

Četveročlana ekipa požeških i novogradiških kvizaša sudjelovala je na trećem izdanju Novosadskog Opena – najvećeg višednevnog kviz natjecanja održanom 2. i 3. ožujka u Srbiji.

Na natjecanje u Novom Sadu uputila se ekipa u sastavu Tomislav Bleiziffer, Ivica Brtan, Milan Kantor i Uroš Milurović. U natjecateljskom smislu ostvareni su lijepi rezultati. U ekipnom natjecanju ta ekipa je osvojila 8. mjesto, a u kvizu parova osvojena je i medalja. Naime, par Brtan-Bleiziffer osvojio je 3. mjesto ponudivši 81 točan odgovor na 100 pitanja. Zapravo po bodovima bili su izjednačeni s ekipom koja je osvojila srebro, a o plasmanu je odlučilo tiebreak pitanje procjene. Natjecateljski par Kantor-Milurović osvojio je 30. mjesto.

„Natjecanje održano u Novom Sadu omogućilo je i razmjenu iskustava s lokalnim organizatorima kviza i plasiranje informacija o predstojećem kviz natjecanju koje se očekuje u travnju u Požegi. Dakako radi se o Sovi, najstarijem hrvatskom višednevnom kviz natjecanju, koje se u Slavonskoj Ateni ove godine održava 20. i 21. travnja.“ – poručili su Kvizoljupci Zlatne doline.

Foto: Srpska Kviz Asocijacija / Serbian Quiz Association