Scena

Požega pokazala svoje urbane korijene tijekom dva dana Dobrih vibracija!

08-07-2024 • 10:00
Rva
Nakon vikenda ispunjenog Dobrim vibracijama tijekom dvodnevnog Požega Urban festa, pokušali smo zbrojiti svoje dojmove i napisati nešto o cjelokupnom programu i organizaciji.

Nakon vikenda ispunjenog Dobrim vibracijama tijekom dvodnevnog Požega Urban festa, pokušali smo zbrojiti svoje dojmove i napisati nešto o cjelokupnom programu i organizaciji. Za početak treba reći kako mi Požežani, ali i gosti našeg grada, trebamo zaista puno energije za sva glazbeno-kulturna događanja koja se održavaju ovdje.

Mjesto dobre zabave i dobrih vibracija (ovaj izraz će se ponoviti nekoliko puta), vrlo lako je postao prostor bivšeg atletskog stadiona u Požegi, a koji će uskoro biti i prigodno uređen te će postati pravi amfiteatar za razne vrste koncerata i programa, onako kako ovaj grad i njegovi građani zaslužuju, a nadamo se da će time dobiti i prigodan naziv.

Vratimo se na program koji je ove godine bio dvodnevni, jer u jednom danu se ne može odsvirati i otpjevati sve ovo što smo imali prilike čuti. Big band Požega i ekipa koja stoji iza organizacije napravila je veliki posao i dovela u Požegu mnoge goste koji s njima surađuju godinama. Imena hrvatske glazbene scene koji do sada Požegu možda nisu ni mogli pronaći na karti, a sada će ju zasigurno zapamtiti kao grad koji ima svoje urbane korijene. Bilo je tu i gostiju koji su u Požegi nastupali prije „ohoho“ godina, a Požežani ih pamte s nekih davnih festivala, iz svojih srednjoškolskih dana i slično.

Sve nam je započelo u petak, 5. srpnja u Parku pod gradom gdje su nas u program uveli članovi Scifidelity orchestra. Park pod gradom ponovno je bio oaza druženja na sijenu i pod svjetlima lampica. Vjerujemo kako su se i tamo svi dobro zabavili, s pogledom na ispunjene tribine i gledalište ispred pozornice.

Na toj pozornici odvijala se glazbena čarolija, ne zato što je maestro Alan Bjelinski imao čarobni štapić, već zato što su članovi Big banda Požega, pojačani gudačkim orkestrom iz Zagreba, pružili svima uživanje uz predivne skladbe te su ponovno pokazali zašto možemo biti ponosni na njih.

Njihovi gosti bili su Požežanka Bruna Oberan koja je publiku dovela na rub suza, talentirana Nera Mamić koja je sada već stalna gošća Požege, Goran Bošković kojemu ovo zasigurno neće biti zadnji posjet Požegi, Ante Gelo koji je sa sobom donio velike riječi hvale za organizatore te Ana Uršula Najev i Faris Pinjo koji su usput i vodili program. Gošća koja zaslužuje svoju posebnu rečenicu je Tatjana Matejaš Cameron Tajči, koja je uspjela rasplesati i rasplakati publiku s tri pjesme – Smokvica, Dvije zvjezdice i Hajde da ludujemo!

Moramo dodati kako je nekoliko posjetitelja bilo uvjereno da su i prethodna izdanja Požega Urban festa bila dvodnevna, samo zbog količine sadržaja, plesa i pjevanja koje smo odradili u toj jednoj večeri.

Nakon Big banda i njihovih gostiju, iz gledališta su maknute stolice, što je značilo samo jedno – vrijeme za ples! Tako je i bilo uz osvježeni repertoar Electric Corna, domaće ekipe koju ne trebamo posebno predstavljati, ali  jedva čekamo novu priliku da plešemo i pjevamo uz njih. Prva večer nije trajala duže od 1 sat u noći, kako bi se ipak svi mogli odmoriti i nastaviti dobre vibracije (evo ga opet) i tijekom subote.

U subotu smo dobili one emocije i vraćanje u srednjoškolske dane, pogotovo kad je program otvorila grupa Elemental. Nešto toplija subotnja večer je na samom početku programa imala odličan temelj jer tekstove koje su otpjevali Remi i Shot, znali su mnogi, a bilo je tu i plesa uz poznate hitove s urbanim zvukom.

Može se reći da je vrhunac atmosfere bio tijekom nastupa grupe Let 3, koja je na ovom prostoru zadnji put nastupala 2019. godine tijekom Aurea Festa. Od tada se mnogo toga dogodilo, dobili smo Mamu ŠČ na Eurosongu, koja je u subotu imala svoju požešku premijeru u punom sjaju i s nedostatkom hlača. Članovi benda bili su oduševljeni energijom publike, a uzvratili su s odličnim nastupom koji je trajao do iza ponoći.

Od milja zvanu požešku Coachellu za ljubitelje vina i rakije kraju je privela grupa Letu štuke, koji su imali svoj prvi nastup ikada u Požegi, a mnogi su željno iščekivali njihov nastup. Pjevalo se i plesalo do dugo u noć, a uz Mjesto za dvoje Požega je zaspala negdje oko tri sata u noći. Vjerujemo kako bendu ovo neće biti zadnji nastup u Požegi te da su dobili novu lokaciju s brojnom publikom kojoj se uvijek mogu vratiti.

Za kraj ćemo dodati samo kako su ova dva dana imala potpuno besplatan ulaz za sve posjetitelje. Čestitamo organizatorima i zahvaljujemo na dva dana dobrih vibracija (ovo je zadnji put) i poručujemo da ne bi mogli plesati i pjevati tri dana, ali ako se ipak odluče za „koncert iza katedrale“, pokušat ćemo!

Cjelokupnu atmosferu s dvodnevnog izdanja Požega urban festa – Dobre vibracije #3 pogledajte u nastavku