Društvo

Potpisan sporazum o suradnji FTRR i EFOS

06-04-2024 • 09:02
Rva
Potpisom sporazuma Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, između dekana Borislava Miličevića i Borisa Crnkovića, definirana je znanstvena i nastavna suradnja dvije sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Potpisom sporazuma Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, između dekana Borislava Miličevića i Borisa Crnkovića, definirana je znanstvena i nastavna suradnja dvije sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

Predmet suradnje ugovornih strana temeljem ovog sporazuma odnosi se na organizaciju i provedbu zajedničkih znanstveno-istraživačkih aktivnosti i ojačavanje znanstveno-istraživačke infrastrukture ugovornih strana u cilju postizanja znanstvene izvrsnosti, kao i zajedničko djelovanje i potpora u izradi, ustroju te izvedbi studijskih programa te drugih oblika obrazovnih sadržaja.

Ekonomski fakultet u Osijeku sudjelovat će u izradi diplomskog sveučilišnog studija Turizam i održivi razvoj u Požegi, te budućeg zajedničkog međunarodnog doktorskog studija iz područja turizma. Osim toga, znanstvenici obje institucije će dobiti priliku za zajednički rad na znanstvenim publikacijama i prijavi kompetitivnih istraživačkih projekata.

Potpisivanje je održano u  nastavno-istraživačkoj bazi Vinum Academicum u Podgorju, uz prisustvo prodekana Verice Budimir i Berislava Andrlića, tajnika Nikole Raguža i predsjednika Povjerenstva za znanstveni i stručni rad Marka Šostara, te asistenata Ekonomskog fakulteta Osijek Jurja Rašića i Brune Budimira.

FOTO: G. Bunjevac