Društvo

Postavljene nove košarice za otpad

24-01-2024 • 08:30
Rva
Drvene su košarice postavljene u užem središtu grada, dok su betonske osim u središtu grada postavljene i u obližnjim ulicama

Na 61 lokaciji u gradu postavljene su košarice za otpad, 41 betonska i 20 drvenih. Košarice su postavili djelatnici Komunalca Požega d.o.o., a nabavljene su sredstvima Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Komunalac Požega d.o.o. potpisao je u veljači 2023. godine sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom ugovor o dodjeli posebnih sredstava vrijedan 423.626,93 EUR. Osim košarica za otpad sredstvima ZOSI-ja je nabavljeno je dostavno kombi vozilo, navlakač kontejnera s dizalicom, rolo prikolica i dva preskontejnera od 10m3.

Drvene su košarice postavljene u užem središtu grada, dok su betonske osim u središtu grada postavljene i u obližnjim ulicama. Nadamo se da će u požeškoj pješačkoj zoni, nogostupima i igralištima više otpada biti u novim košaricama nego oko njih.

Izvor: Komunalac Požega