Scena

Posegana predstavila novi spot za pjesmu “Svoj na svome”

09-02-2024 • 11:24
Rva
"Ova pjesma nek probudi emocije onih koji su morali otići, ali i onih koji odlučuju ostati i biti sretni – svoji na svome."

Glazbeni sastav Posegana postoji već 10 godina i svi ih u Požeštini već jako dobro znaju. Nakon najvećeg hita Doživotno tvoj, snimili su pjesme Da uz tebe dišem, Ljubav to smo mi, Sve što želim to si ti i druge, a sve u njima svojstvenoj tematici – ljubavi. Sve pjesme su u pop-tamburaškom stilu i vrlo uspješno prihvaćene od strane publike. 

No, članovi Posegane se ipak nisu u potpunosti odvojili od zvuka čiste tambure. Tako su na prošlogodišnjem festivalu „Šokačke pisme“ u Županji izveli pjesmu Svoj na svome, koja će svojom domoljubnom tematikom doprijeti do srca mnogih obitelji čiji članovi su otišli „trbuhom za kruhom“.

Ponosni su što je obilježje Posegane tema ljubavi, a ovom pjesmom su dotaknuli u drugu vrstu ljubavi, ljubav prema svome domu, svojoj domovini. Ova pjesma nek probudi emocije onih koji su morali otići, ali i onih koji odlučuju ostati i biti sretni – svoji na svome.

Više o tome rekli su glavni vokal Posegane Ivan Karadža i član benda Saša Botički prilikom današnjeg gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom“.

Pjesma se u početku zvala drugačije, zvala se Domu mom, otkrio je Ivan Karadža . Saša Botički dodao je kako im svaka pjesma neko vrijeme malo stoji dok im “sjedne” pa ju onda odluče snimiti. U pjesmi im se pridružio i Zdravko Knežević iz nekadašnjeg tamburaškog sastava Estam.

„Zdravko je naš dugogodišnji prijatelj prije svega i mi tako ponekad u akustičnim varijantama surađujemo. U našim koncertima koje organiziramo uvijek se trudimo ubaciti taj tamburaški dio, gdje nam se zadnjih godina gotovo uvijek pridruži Zdravko Knežević, ali i Josip Benčić. To je bio neki logičan slijed zbog odabira Festivala na kojemu se pojavljujemo, a ja osobno mislim da je Zdravko jedan od najboljih vokala ovdje u Požeštini, ali i šire, tako da mi nije bio problem podijeliti vokal na pjesmi s njim, čak mi je bila i čast.“ – rekao je Ivan Karadža.

Pjesma je nastala kao rezultat suradnje s dugogodišnjim prijateljem sastava, Nikolom Kristićem koji, uz Barbaru Tanasković potpisuje tekst pjesme. Za glazbu se pobrinuo Bruno Krajcar, a aranžman su napravili članovi Posegane. Glazbeni producent pjesme je Damjan Pirović, a pjesma je snimana u D&B studiju. Mastering je odradio Ante Akrap. Redatelj i snimatelj emotivnog spota snimljenog u Županji je Matej Čehovski (Studio 55), a dva glumca koja su utjelovila oca i sina su Zdravko Šinjori i Mislav Pritaković.

O daljnjim planovima Posegane rekli su da rade na albumu, ali i pripremaju jedan duet za ovogodišnje izdanje festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi.

„Ove godine planiramo ići na festival Zlatne žice Slavonije i imat ćemo jedan duet. Do sada nismo imali duet, ove godine će biti, ali tko će to biti će ostati jedno iznenađenje“, rekao je Saša Botički. Na samom kraju razgovora osvrnuli su se na nominaciju festivala Zlatne žice Slavonije za nagradu Porin te ulaska u finalni dio, više o tome pročitajte ovdje.

Spot pogledajte u nastavku, a cijeli razgovor poslušajte na našem Mixclodu kanalu