Politika

Položeni vijenci i odana počast hrvatskim braniteljima u prigodi Dana grada Požege

12-03-2024 • 11:30
Rva
Povodom obilježavanja Dana grada Požege, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i one koji su za svog života doprinijeli razvoju Požege.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, danas je nastavljeno obilježavanje Dana grada Požege i Grgureva. Položen je vijenac i odana počast na groblju Svetog Ilije te su zatim položeni vijenci kod spomen obilježja na Trgu 123. brigade u Požegi.

Vijenac su položili su odali Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Požege na čelu s gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozić. Počast su odali predstavnici vojske, policije i Ureda državne uprave. Vijenci su također položeni od strane članova Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije i Domovinskog pokreta grada Požege. Molitveni zaziv kod spomenika na Trgu 123. brigade za sve preminule hrvatske branitelje uputio je župni vikar u Župi sv. Terezije Avilske vlč. Ivan Klarić.