Društvo

Podrška ALUMNI “FTRR”-a pokretanju izvanrednog studija Ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja u Požegi

04-03-2024 • 08:01
Rva
Podrška ALUMNI "FTRR"-a pokretanju izvanrednog studija Ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja u Požegi

Kao važan dio akademske zajednice udruga ALUMNI “FTRR” sukladno ciljevima bavi se obrazovanjem i znanosti. Jedan od bitnih ciljeva i programa udruge je izgradnja veza i suradnje Fakulteta i drugih visokih učilišta u zemlji i inozemstvu. Na temelju navedenog ALUMNI “FTRR” snažno podupire i podržava sporazum o suradnji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Krajem siječnja ove godine potpisan je sporazum dvaju fakulteta sastavnica Sveučilišta J. J.Strossmayer u Osijeku. Navedeni sporazum su potpisali dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar i prof. dr. sc. Borislav Miličević  dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Spomenutim sporazumom se definiraju oblici suradnje s naglaskom na mogućnosti korištenja prostora Fakulteta turizma i ruralnog razvoja s ciljem pokretanja izvanrednog preddiplomskog studija Ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja u Požegi. Preddiplomski studij Ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja jedan je od najpoželjnijih i najdeficitarnijih studijskih programa na području cijele Republike Hrvatske te se ovom suradnjom otvara mogućnost izvođenja iznimno potrebnoga studijskoga programa u gradu Požegi. Alumni “FTRR” daje snažnu podršku i potporu navedenom sporazumu te se ujedno veseli pokretanju navedenog izvanrednog studija te dolasku novih studenata u grad Požegu. Svojim brojnim aktivnostima koje su usmjerene na društveni, kulturni i turistički život Požege članovi udruge žele biti dio razvoja sredine u kojoj rade i djeluju. Akademska zajednica navedenim aktivnostima se zasigurno širi u Požegi što će u budućnosti osigurati razvoj i prosperitet Grada.

Izvor: Alumni FTRR