Društvo

Podjela posnog obroka i potraga za pisanicama – Uskršnji sajam u Požegi

27-03-2024 • 13:33
Rva
Tradicionalna podjela posnog obroka održat će se u petak uz Uskršnji sajam, a subota je posvećena djeci uz prigodnu predstavu i potragu za pisanicama

Uskrs je pred vratima, a kako Požega zajedno sa svojim sugrađanima obilježava ovaj blagdan i koje su planirane aktivnosti doznali smo od direktorice Turističke zajednica Grada Požege Mirne Šimunović Svoboda i predsjednika Udruženja obrtnika Požega Željka Pojera u emisiji „Jutro s Matkom“. Uskršnji sajam je već tradicionalna manifestacija koju Turistička zajednica Grada Požege zajedno s brojnim izlagačima organizira za svoje sugrađane.

Održava se tijekom petka, 29. ožujka i traje sve do 14 sati u subotu, 30. ožujka. Svake godine privuče sve veći broj izlagača i zadovoljnih posjetitelja, istaknula je direktorica Mirna Šimunović Svoboda.

„Uskršnji sajam svakako je jedan od događaja koji upotpunjuje popis tradicionalnih priča u našem gradu, a koji svake godine dobije jednu novu dimenziju. Turistička zajednica Grada Požege i ove godine organizira Sajam koji će se održati u našoj šetališnoj zoni. Na ovogodišnjem sajmu imamo nešto više od 40 izlagača s domaćim proizvodima, rukotvorinama, cvijećem, šarenim pisanicama i svim onim prigodnim uskršnjim proizvodima. Sajam će u petak trajati tijekom cijeloga dana te u subotu do 14 sati.“ – rekla je direktorica TZ Grada Požege.

Na ovaj način potiču sugrađane da razmišljaju lokalno prilikom kupovine uskrsnih dekoracija i drugih proizvoda, da podrže obrtnike i male poduzetnike, dodala je.

„Sajam će biti popraćen dodatnim sadržajem i zabavnim programom koji će obogatiti iskustvo svakog posjetitelja. Veliki petak uveličat će nam ponovno hvalevrijedna akcija obrtnika, tradicionalna podjela posnog obroka. Subota, 30. ožujka bit će posvećena djeci, u suradnji s Gradskim kazalištem Požega bit će odigrana prigodna predstava od 11 sati. Po završetku predstave se selimo u Park pod gradom gdje ćemo u suradnji s Izviđačima održati potragu za pisanicama. U subotu ćemo također imati i vožnju kočijom u centru grada, vjerujem da će i to biti interesantno. Pozivam sve naše najmlađe i njihove roditelje da se odazovu ovom programu, najavljeno je lijepo toplo i sunčano vrijeme, vjerujem da će to biti motivacija svima da se odazovu. – rekla je Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

Tradicionalna podjela posnog obroka održat će se u petak od 11,30 sati u Požegi, te u Pleternici od 10 sati.

„Tradicionalno već osmu godinu za redom na Veliki petak obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega, naravno u suradnji s Gradom Požega, Gradom Pleternica i njihovim turističkim zajednicama, organiziramo humanitarnu akciju podjele posnog obroka. Ove godine ćemo po prvi puta podijeliti tisuću porcija papalina, malih slasnih ribica, a humanitarna akcija održat će se u požeškoj pješačkoj zoni s početkom u 11,30, dok će u Pleternici biti ista podjela s početkom u 10 sati. Ovom humanitarnom akcijom nastavljaju promociju projekta „Zeleno-plavo“ i „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi“, a ovo je samo jedna u nizu akcija kojom želimo poručiti kako su obrtnici vitalan dio svake zajednice. Ovim putem pozivamo građane Požege i Pleternice, kao i sve žitelje Požeško-slavonske županije da dođu u petak, 29. ožujka i pridruže se ovoj humanitarnoj akciji te besplatno kušaju pripremljeno jelo.“ – rekao je Željko Pojer, predsjednik Udruženja obrtnika Požega.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu