Društvo

Pleternica: “Bit će postavljene video kamere na četiri ključne pozicije sa svrhom smanjenja prometnih prekršaja”

05-06-2024 • 07:27
Rva
Projekt „Pametna rješenja za bolje sutra“ donosi napredne tehnologije u tri ključna područja: promet, poljoprivredu i javnu upravu, a sve to u korist građana grada Pleternice.

Pametna rješenja za bolje sutra“ naziv je novog projekta Grada Pleternica zahvaljujući sufinanciranju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt ukupne vrijednosti 45 tisuće eura, od čega Fond sufinancira 20 tisuća eura, donosi napredne tehnologije u tri ključna područja: promet, poljoprivredu i javnu upravu, a sve to u korist građana grada Pleternice.

„Osim brojnih europskih projekata, Grad Pleternica provodi i niz manjih projekata koji omogućavaju da unaprijedimo razinu usluge koju pružamo našim sugrađanima, da im olakšamo pristup korištenju podataka, projekata i ostalih usluga.“ – istaknula je gradonačelnica Grada Pleternice, Marija Šarić pri potpisivanju ugovora.

Na temelju apela načelnika PP Pleternica, koji je na Vijeću za prevenciju kriminaliteta istaknuo važnost postavljanja fiksnih kamera s obzirom na statističke podatke o stanju prometa, u gradu Pleternici bit će postavljene video kamere na četiri ključne pozicije sa svrhom smanjenja prometnih prekršaja, ali i povećanja sigurnosti.

Kupnja senzora za ispitivanje kakvoće obradivog tla inovacija je u području poljoprivrede, a sve u svrhu podrške poljoprivrednicima s područja grada Pleternice, radi poboljšanja produktivnosti i održive poljoprivrede.

Digitalizacija javne uprave posljednja je inovacija ovog projekta, a ostvarit će se kroz izradu sustava e-Prijava i platforme Otvoreno, kako bi se smanjila potrošnja papira, olakšala prijava građanima i pravnim osobama na natječaje Grada Pleternice, smanjila administracija te omogućila transparentna javna uprava.

Izvor: Grad Pleternica