Sport

Plamene osvojile Kup Ružica Meglaj-Rimac!

16-03-2024 • 18:37
Rva
Herojskom i veličanstvenom predstavom Plamene su u finalu Kupa nadigrale dubrovačku Ragusu 80:62 i tako donijele prvi seniorski trofej u povijesti požeškog kluba!

Velika završnica Kupa Ružica Meglaj-Rimac i ove godine igra se u Požegi na parketu Sportske dvorane Tomislav Pirc, gdje su Plamene ispisale još jednu stranicu u povijest Kluba i požeškog sporta osvojivši ovogodišnji Kup!

Nakon što su u petak prvu polufinalnu utakmicu u Požegi otvorile protiv Šibenika, igračice Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega ostvarile su pobjedu i tako si osigurale finalnu utakmicu protiv braniteljica naslova iz Dubrovnika. U polufinalnoj utakmici Emilija Podrug je za Požegu ubacila velika 23 poena uz 17 skokova i 7 asistencija, Nevena Vučković je ubacila 18, a Kira Lowery 12 poena.

Finalna utakmica igrala se danas, uz prijenos Sportske televizije i veliku podršku domaćih navijača u dvorani. Utakmicu su pratili požeško-slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić. Herojskom i veličanstvenom predstavom Plamene su u finalu hrvatskog Kupa nadigrale dubrovačku Ragusu 80:62 i tako donijele prvi seniorski trofej u povijesti našeg Kluba, poručili su iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega. Čestitamo Plamenima i njihovom treneru Vladimiru Englmanu na ovoj velikoj pobjedi!

Foto: Požeško-slavonska županija