Sport

Plamene igraju važnu utakmicu ove nedjelje, uz humanitarnu akciju za Roka!

04-05-2024 • 10:39
Rva
Sve sugrađane pozivamo da dođu ove nedjelje u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc i podrže Plamene s tribina, a uz to da doniraju koji euro kako bi Požega pokazala srce za malenog Roka.

Ove nedjelje nas u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc očekuje prava košarkaška poslastica. Naše djevojke iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega će protiv Ženskog košarkaškog kluba Raguse iz Dubrovnika igrati odlučujuću, treću utakmicu za plasman u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Ovim povodom smo u emisiji „Jutro s Matkom“ ugostili igračicu ŽKK Plamen Požega Lauru Bašić te trenera i tajnika Kluba Vladimira Englmana.

Utakmica će se igrati u nedjelju, 5. svibnja s početkom u 17 sati, ulaznica neće biti no na ulazu će biti kutija za donacije te će se sav prikupljen prihod donirati za liječenje malenog Roka.

„Inače su te utakmice s Dubrovnikom kao po špranci, osim zadnje. Uvijek nam se desi da jedna ili druga ekipa ima veliku razliku i na kraju izgubi. Imali smo tako u Požegi 12 razlike, vodili poluvrijeme i onda jednostavno stali. Je da smo prije te utakmice jedno mjesec dana imali problema s povredama i neke igračice nisu bile u ritmu, to nas je u konačnici i koštalo. Šteta što nismo mogli dobiti tu, pa da u Dubrovniku bude s bljeskom završena serija. Ovog puta smo izdržali i bili koncentrirani svih 40 minuta, tako da ni u jednom trenutku nije bilo upitno. Držali smo ritam utakmice, to je bio ključno, a isto to će biti ključno i u utakmici koju igramo u nedjelju. Ne smijemo si dozvoliti te crne rupe koje smo imali, imali su ih i oni u prijašnjim utakmicama, ali moramo vjerovati i dati maksimalno, znamo zašto igramo i curama ne treba motiv posebno naglašavati.“ – rekao je trener Englman.

Igračica Laura Bašić je rekla više o ozljedama svojih suigračica, ali sve će biti spremne za nedjelju.

„U takvim važnim utakmicama te ništa ne boli i ideš glavom kroz zid, daješ sve od sebe. Uvijek se nadaš i želiš pobijediti jer igraš sad i tko zna kad opet takve utakmice. Nikad ne ideš na ijednu utakmicu s mišljenjem da ćeš izgubiti od nekog. Drugi polufinalni par jednako je 1:1 kao i mi, oni isto igraju u nedjelju tu odlučujuću utakmicu, tako da će se tada sve znati tko igra finale. Finale je na rasporedu vikend iza, dakle sljedeću subotu, 11. svibnja. Domaćinstvo finala određuje se po rangu na tablici, kakvi smo bili u regularnom dijelu sezone, onaj više rangirani je uvijek domaćin.“ – rekla je Laura Bašić.

Trener Vlado je dodao kako su u završnici sve podjednake ekipe, ali da im za finale možda više leži Medveščak iz Zagreba, što bi značilo da će Plamene biti domaćin finalne utakmice.

Curama želimo svu sreću, da nam donesu još jednu završnicu u Požegu! Sve sugrađane pozivamo da dođu ove nedjelje u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc i podrže Plamene s tribina, a uz to da doniraju koji euro kako bi Požega pokazala srce za malenog Roka.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud kanalu

VEZANI ČLANAK

Pokažimo srce i pomozimo malenom Roku!