Scena

Park prirode Papuk u prvih šest mjeseci bilježi preko 50 tisuća posjetitelja

10-07-2024 • 07:42
Rva
Početak srpnja u Parku prirode Papuk obilježen je odličnim rezultatima za prvih šest mjeseci 2024. godine.

Početak srpnja u Parku prirode Papuk obilježen je odličnim rezultatima za prvih šest mjeseci 2024. godine. Naime, u ljepotama Papuka ove godine uživalo je preko 50.000 posjetitelja, točnije njih 50.364. Stoga je to u odnosu na prethodnu godinu porast od 14 posto, poručili su u svojoj objavi putem Facebooka iz Parka prirode Papuk.

Najposjećenija je i dalje Park šuma Jankovac koju je posjetilo 18 posto više posjetitelja u odnosu na 2023. godinu, te 12 posto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu. Zanimljivo je promatrati i porast noćenja u jedinom smještajnom objektu u vlasništvu Parka prirode Papuk, Kamp odmorištu Duboka. Čak 29 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, koja je ujedno bila i najuspješnija.

Ove brojke najljepši su suputnik u realizaciji najavljenih projekata kojima se nastavlja ulagati u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk te ju prilagođavati i činiti atraktivnijom svim dobnim skupinama, poručuju.

“Budući da gosti Kamp odmorišta Duboka tijekom svog višednevnog boravka obilaze i ostale turističke sadržaje širom Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, možemo reći da je porast noćenja u Dubokoj pokazatelj i uspješnog rasta čitave destinacije. U prilog činjenici rasta destinacije govori i gotovo svakodnevno otvaranje kuća za odmor na području cijelog parka pa su ljetni dani pred nama prigoda da ih se bar nekoliko provede na Papuku.” – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Sadržaja za sve generacije i prirodnih ljepota ne manjka, a središnja ljetna manifestacija zasigurno je Srednjovjekovni viteški turnir koji se ove godine održava 10. i 11. kolovoza u Slatinskom Drenovcu. Preko deset viteških udruga uprizorit će autentičnu srednjovjekovnu atmosferu i pružiti sadržaj prilagođen i djeci i odraslima. Srednjovjekovni spektakl upotpunit će i bogat gastronomski sadržaj te mnoštvo izlagača suvenira i prehrambenih proizvoda.

Sve ovo nagovještava zanimljivo ljeto na Papuku, ali i jednako uspješnih preostalih šest mjeseci 2024. godine.

Foto: Park prirode Papuk FB