Društvo

Papa Franjo snimio videoporuku za mladog Luku iz Požege: ‘Sjećam te se…’

26-05-2024 • 09:36
Rva
Luka se na Svjetskom danu mladih lani u Lisabonu teško ozlijedio.

Papa Franjo uputio je videoporuku mladom Požežaninu Luki Kerepčiću koji je u kolovozu 2023. godine teško ozlijeđen na Svjetskom danu mladih u Lisabonu, prenosi Informativna katolička agencija (IKA). Rekao je da moli za Luku te ga zamolio da i on moli za njega. “Luka, sjećam te se i molim za tebe. Ti kao dobar Hrvat moli za mene. Neka te Gospodin prati”, govori Franjo u poruci na španjolskom jeziku.

“Znam da tvoj život nije lak, ali znam da imaš srce čovjeka i vjernika. Neka te Gospodin blagoslovi i neka te Gospa vodi. Ćao!”, rekao je još Luki pokazujući rukom znak križa.

Luka je tijekom boravka u Portugalu na Svjetskom danu mladih, gdje je bio i Franjo, doživio nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu te se trenutno kreće uz pomoć invalidskih kolica.

U ožujku se, nakon dugog vremenskog perioda provedenog u bolnicama u Lisabonu i Zagrebu te u Varaždinskim toplicama, vratio u Požegu, gdje je nastavio s rehabilitacijom. Početkom godine je njegovoj obitelji požeški biskup Antun Škvorčević uručio novčanu pomoć za Lukino liječenje koju su prikupljali župljani u karitativnoj akciji, a dio je pridodao i sam biskup. Požeški tamburaški orkestar je u travnju održao humanitarni koncert gdje su prikupljena financijska sredstva za pomoć Luki.

Izvor: Telegram.hr/Križarska organizacija/IKA